Hrvatska U-16 reprezentacija krenula put Njemačke

Hrvatska U-16 reprezentacija krenula put Njemačke

Foto: www.hns-cff.hr - Josip Tomaško

Hrvatska U-16 reprezentacija  krenula put Njemačke gdje će do 14. veljače boraviti u trening kampu te će pritom odigrati i nekoliko selektivnih utakmica s našim igračima koji žive u Njemačkoj.

Izbornik Milivoj Bračun na okupljanje je pozvao sljedeće igrače: Dominika Kotarskog, Luku Jelenića, Josipa Šutala, Leona Šipoša, Bartola Franjića, Juraja Ljubića, Martina Krizmanića, Dinu Kapitanovića i Antonija Marina (Dinamo), Stipu Radića, Antu Palaversu, Leona Krekovića, Michelea Šegu i Vicu Baždarića (Hajduk), Matea Jurešića (Rijeka), Brunu Međimorca i Brunu Bermanca (Lokomotiva), Roka Baturinu (Split)Domagoja Marušića (Široki Brijeg).

Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak istaknuo je važnost i vrijednost prijateljskih utakmica mladih hrvatskih reprezentacija s hrvatskim igračima iz dijaspore.

“Već duži niz godina izuzetno se bitnom pokazala važnost doprinosa Hrvatima koji su rođeni ili su igrali u dijaspori. Vrijedi tu istaknuti i Josipa Šimunića, braću Kovač i braću Marić, Ivana Klasnića, Mladena Petrića, Anthonyja Šerića…

`Upravo iz tog razloga intezivirana je skautska služba koja daje prave i potrebne informacije te shodno tome su organizirane i brojne prijateljske utakmice i kampovi, a sve kako bi se što više mladih Hrvata iz dijaspore uključili.  Njemačka u tome prednjači, no slijedi  Australija, Kanada, SAD i Čile. Upravo zato ovakve utakmice od velikog su značaja´, kazao je između ostalog Jozak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.