HRVATSKA U-19 PROTIV FRANCUSKE NASTAVLJA EP

HRVATSKA U-19 PROTIV FRANCUSKE NASTAVLJA EP

Susret skupine B U-19 Europskog prvenstva u Njemačkoj između Hrvatske i Francuske u Aalenu je na rasporedu od 19 sati i 30 minute.

Foto: U 19 reprezentacija / HNS

Hrvatska U-19 svoj je nastup na Europskom prvenstvu otvorila porazom 1:3 od Nizozemske te je sada očekuje velika borba s Francuskom za prve bodove na europskoj smotri.

Izabranici Ferde Milina put do Eura započeli su preko kvalifikacijskog turnira na kojem su zauzeli prvo mjesto uz sedam osvojenih bodova svladavši pritom Crnu Goru 3:1 i Kazahstan 1:0 da bi potom odigrali 1:1 s Mađarskom. Uslijedilo je Elitno kolo i tri dvoboja bez primljenog pogotka te osigurano mjesto na EP. Svladali su na Elitnom kolu mladi Hrvati Bugarsku 1:0, Škotsku 3:0 i Belgiju 4:0. Uoči početka turnira Hrvatska se pripremala u Sv. Martinu na Muri gdje je odradila i prijateljski susret sa Slaven Belupom s kojim je odigrala 1:1.

Francuska je uistinu jaka reprezentacija. Mi ćemo napraviti promjene u momčadi da je osvježimo i da pokušamo biti brži. Pokušat ćemo u završnicama imati što više igrača jer je to bila loša stvar koju smo radili s igračem više u susretu s Nizozemskom. Nadam se da ćemo reagirati kao što smo reagirali u drugom poluvremenu susreta s Nizozemskom te da ćemo se nametnuti kroz pas igru i trčanje bez lopte, što nismo imali protiv Nizozemske”, najavio je susret s Francuskom hrvatski izbornik.

Reprezentativni vratar Karlo Letica također je kazao riječ, dvije o dvoboju s Francuzima.

“Analizirali smo dobro Francuze, fizički su moćni, imaju svoje kvalitete, ali i nedostatke kao i svaka momčad. Mislim da je sve do nas i ako mi budemo pravi da tu neće biti nikakvih problema. Moramo ispraviti prvu utakmicu, svi ćemo dati sve od sebe, borit ćemo se jedan za drugoga i bit ćemo prava klapa, kao i uvijek.”

Francuska U-19 reprezentacija u kvalifikacijskoj je skupini zauzela prvu poziciju svladavši Lihtenštajn 3:1 te Gibraltar 9:0, dok je s Nizozemskom odigrala 1:1. U Elitnom kolu koje je uslijedilo, Francuzi su također osvojili skupinu, a bolji su bili od Crne Gore 1:0, Danske 4:0 i Srbije 1:0, te kao i mladi Hrvati nisu primili pogodak, a nakon što su Europsko prvenstvo otvorili porazom od Engleske 1:2 protiv Hrvatske će se dobrano boriti za prve bodove na Euru.

Susret skupine B U-19 Europskog prvenstva u Njemačkoj između Hrvatske i Francuske u Aalenu je na rasporedu u 19:30 sati, a sudit će ga Španjolac Alejandro Hernandez. Ranije ovoga petka, točnije, od 12 sati, snage će odmjeriti Nizozemska i Engleska.

Foto: Hrvatska U19 nogometna reprezentacija

Foto: Hrvatska U19 nogometna reprezentacija

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.