Hrvatska U-19 u skupini s Nizozemskom, Engleskom i Francuskom

Hrvatska U-19 u skupini s Nizozemskom, Engleskom i Francuskom

Foto: Nikola Kurti/ HNS

Europsko prvenstvo za reprezentacije do 19 godina starosti igrat će se od 11. do 24. srpnja u Njemačkoj, a ždrijeb u Stuttgartu mlade Vatrene je smjestio u Skupinu B, zajedno s Nizozemskom, Engleskom i Francuskom. Mjesto u Skupini A zauzele su Njemačka, Italija, Portugal i Austrija, a utakmice će se igrati u Aalenu, Aspachu, Heidenheimu, Mannheimu, Sandhausenu, Sinsheimu i Stuttgartu.

Nakon grupne faze, u polufinale će proći dvije najbolje momčadi iz svake skupine, a polufinalisti, kao i pobjednik utakmice doigravanje između trećeplasiranih momčadi, izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu U-20 iduće godine u Južnoj Koreji. Momčad Ferda Milina izborila je plasman na Europsko prvenstvo osvajanjem prvog mjesta u prvom krugu kvalifikacija protiv Crne Gore, Mađarske i Kazahstana, kao i prvog mjesta u drugom krugu kvalifikacija protiv Belgije, Škotske i Bugarske.

Hrvatska će protiv Nizozemske igrati 12. srpnja u Ulmu, protiv Francuske 15. srpnja u Aalenu te protiv Engleske 18. srpnja u Heidenheimu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.