Hrvatska U-20 reprezentacija upisala pobjedu i poraz od BiH

Hrvatska U-20 reprezentacija upisala pobjedu i poraz od BiH

Izabranici Damira Milačića u prvom su dvoboju u Šibeniku izgubili 59:67, da bi u drugom upisali pobjedu istim rezultatom

Damir Milačić/http://www.hks-cbf.hr

Hrvatska U-20 selekcija u Šibeniku je odradila dva pripremna dvoboja uoči odlaska na EP koje će se održati u Grčkoj od 8. do 20. srpnja. Protivnik je bila selekcija BiH koja se priprema za kontinentalnu smotru divizije B. Izabranici Damira Milačića u prvom su dvoboju izgubili 59:67, da bi u drugome ogledu upisali pobjedu istim rezultatom. Dvije su selekcije nastupile bez najvećih zvijezda Darija Šarića i Jusufa Nurkića. Šibenčanin će ljeto provesti sa seniorskom reprezentacijom, dok će se centar Cedevite selekciji BiH pridružiti uoči EP-a.

– Radi matura i školskih obaveza praktički sam 1. lipnja okupio devet igrača. Dosta je teška situacija bila, ekipu smo sklapali kako se kaže “u hodu”. No, u globalu sam zadovoljan prikazanim, objašnjava izbornik Milačić.

Hrvatski su košarkaši prije dvoboja s BiH nastupili na jakom turniru u Francuskoj na kojem su zauzeli četvrto mjesto. U skupini su pobijedili Njemačku (75:51) i SAD (93:72), a izgubili od Turske (70:81) koja će biti suparnik u skupini na kontinentalnoj smotri u Grčkoj. U polufinalu je upisan poraz od domaćina 75:58, a u susretu za treće mjesto od Izraela rezultatom 59:74.

– Oprečan rezultat, na kraju smo osvojili četvrto mjesto. Provjerili smo praktički sve igrače što je dobro. Za neke smo znali što mogu, za neke nismo. Mislim da smo dobar pogled u situaciju napravili, dodaje Milačić.

Hrvatska je prošle godine na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina zauzela 12. mjesto. Koja su očekivanja bez udarnih snaga Šarića i Hezonje koji su priključeni A selekciji?

– Ovo je potpuno nova ekipa koja nažalost ne može računati na dva vanserijska igrača, a to su Dario Šarić i Mario Hezonja, koji će biti priključeni A selekciji. Imamo tešku skupinu. Ja sam sebi postavio imperativ da probamo proći skupinu. Za dalje ćemo vidjeti kakve su snage. Ova reprezentacija je sve odigrane utakmice bez Darija izgubila. Mislim da im je najveći motiv da dokažu da ne ovise samo o Dariju, zaključuje Milačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.