Hrvatska u finalu SP u Budimpešti

Hrvatska u finalu SP u Budimpešti

Sjajna pobjeda nad reprezentacijom Mađarske dovela je hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju u finale Svjetskog prvenstva.

foto: Facebook Beach Handball Croatia

Sjajna pobjeda nad reprezentacijom Mađarske dovela je  hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju u finale Svjetskog prvenstva.

Prijepodnevni poraz od Brazila rezultirao je ponovnim susretom Hrvata i Mađara u polufinalu. Naime, Hrvatska je već slavila u susretu s Mađarima u grupnoj fazi prvenstva. Ovoga puta slavlje je bilo dvostruko.

Utakmicu punu napetosti riješio je Ivan Dumenčić golom kojim je Hrvatska upisala još jednu pobjedu, ali i put do finala i mogućeg naslova prvaka.
Hrvati su nadvladali u prvom setu pa je već u desetoj minuti rezultat bio 17:13. Drugi set pripao je Mađarima, a rezultat nakon pet raspucavanja je bio izjednačen,  8:8. Pravilo je da u takvim situacijama ispada  prvi koji pogriješi.
Luka Bumbak i Ivan Dumenčić u tom su trenutku bili glavna lica reprezentacije. Bumbak koji je obranio ključnu loptu mađarskog napada, i Dumenčić  koji je zatresao protivničku mrežu i Hrvatskoj donio pobjedu.

Iz godine u godinu pokazujemo karakter. Pobjeđujemo kad je najteže. Krenuli smo u raspucavanja s jednim promašajem ali smo se uspjeli vratiti. Zaista smo karakterno čudo, ali uvjeti stvarno nisu za rukomet na pijesku… Pljusak, mokra lopta, kaljuža. Zasluženo smo išli na raspucavanja, al pokazujemo da smo bolji od ostalih. Zaista će dvije najbolje ekipe igrati u finalu”, zaključio je Dumenčić nakon utakmice.

Pobjedom u polufinalu nad Katarom Brazilci su se plasirali u finale.Utakmica finala Hrvatske i Brazila određena je za 17.srpnja u 19 sati. Povijest se opet malo ponavlja jer je davni susret Hrvatske i Brazila bio 2004. u Recifeu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.