Hrvatska u kvalifikacijskom vrhu po svim parametrima

Hrvatska u kvalifikacijskom vrhu po svim parametrima

Izabranici Nike Kovača u samom su vrhu kvalifikacija za EP 2016, ako se pogleda ukupna statistika po svim skupinama...

Ivan Rakitić/Foto: Mario Ćužić - Zna.hr

Vrlo je zanimljivo baciti pogled na momčadsku statistiku dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016, kojemu će sljedeće godine domaćin biti Francuska.

Hrvatski reprezentativci, osim što su vodeći u svojoj kvalifikacijskoj skupini, drže i visoko treće mjesto u ukupnoj uspješnosti svih nacionalnih selekcija. Posebno je impresivan podatak kako je Ivan Rakitić najkreativniji igrač kvalifikacija (stvorio je 23 šanse), dok se Marcelo Brozović može pohvaliti s najviše presječenih akcija.

Po broju presječenih akcija ispred kockastih (15) tek su Poljska i Engleska, a pri vrhu smo i što se tiče posjeda lopte (61.54%) – na četvrtom mjestu, iza Nizozemske, Njemačke i Španjolske.

Napravili smo tek 60 prekršaja, pretrpjeli 58 te dobili šest žutih kartona. Nešto smo slabiji u kategoriji driblinga (43 uspješna od ukupno 69) te kreiranih šansi (69) naspram primjerice njemačkih 104 te udaraca u okvir (30 od ukupno 67 pokušaja prema suparničkim vratima).

Ivan Perišić treći je strijelac eurokvalifikacija sa četiri pogotka (više imaju Welbeck, Müller, Laferty i Damari), a u konkurenciji pokušaja, odnosno udaraca na gol visoko je i Andrej Kramarić (10), u odnosu na vodećeg Rooneyja, koji je pokušao čak 29 puta.

Danijel Pranjić ima dvije pogođene vratnice, Modrić je presjekao 14 lopti, dok je Danijel Subašić trenutačno na devet obrana, odnosno visokih 81.82 posto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.