Hrvatska u nastavku pregazila Makedoniju

Hrvatska u nastavku pregazila Makedoniju

Sljedeća utakmica je protiv Nizozemske, po imenima najslabiji protivnik, ali vrlo neugodan.

Vijest dana zasigurno je da je Bojan Bogdanović spreman. Velimir Perasović uvrstio ga je u petorku i cijela Hrvatska mogla je odahnuti. Ipak, loše smo ušli u utakmicu. Agresivnost u obrani nije bila na razini, a Makedonci su vješto iskorištavali pick and roll igru. Ponajviše zahvaljujući individualnoj kvaliteti naših igrača, na predah se otišlo s prednosti gostiju 30:32.

U nastavak na teren je izišla neka nova Hrvatska. Ante Tomić podigao je svoju napadačku igru, Rok Stipčević je držao obranu i prednost je samo rasla. Razigrao se Dario Šarić, a Bogdanović i Kruno Simon vješto su koristili stvoreni višak. Na kraju treće dionice prednost je bila našoj strani. Rezultat je glasio 52:42. Nakon toga slomili smo protivnika i mirno priveli utakmicu kraju koja je završila s velikih plus 18, 73:55.

Šarić je predvodio naše s 15 poena, Bogdanović je ubacio 13. Simon je nadodao 12 (4 skoka, 5 asistencija), a Tomić 10 (9 skokova).

Sljedeća utakmica je protiv Nizozemske, po imenima najslabiji protivnik, ali vrlo neugodan. Susret je na rasporedu u 21 sat.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.