Hrvatska u paklu Pireja brani veliku prednost, Dalić ima samo jednu dvojbu

Hrvatska u paklu Pireja brani veliku prednost, Dalić ima samo jednu dvojbu

Pred nama je dan odluke u Pireju, a izbornik ima samo jednu napadačku dvojbu.

“Znamo da nas čeka pakao”, najavio je Ivan Rakitić, koji će sa suigračima istrčati pred 35 tisuća fanatičnih grčkih navijača u Pireju. Rakitić upozorava da ništa nije gotovo jer je i sam s Barcelonom nadoknadio i veću razliku protiv PSG-a.

Zlatko Dalić ima samo jednu dvojbu – tko će predvoditi hrvatski napad. Mario Mandžukić zbog ozlijede je propustio prvu utakmicu u Zagrebu, a Nikola Kalinić u toj utakmici zaradio je ozljedu koljena. Nastup obojice je upitan, no Dalić je poručio da neće riskirati s igračima koji nisu potpuno spremni te je u u ovom trenutku najrealnija opcija da napadači Juventusa i Milana podijele minutažu u uzvratu.

Sjajna vijest je da su i Mandžukić i Kalinić odradili posljednji trening. Ostatak momčadi Dalić ne planira mijenjati. “Mi nemamo potrebu u odnosu na utakmicu odigranu na Maksimiru ništa mijenjati”, jasna je poruka hrvatskog izbornika uoči utakmice. To vjerojatno znači da će ostatak momčadi izgledati kao na Maksimiru: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Brozović, Rakitić, Modrić – Perišić, Kramarić.

S druge strane, grčki izbornik Michael Skibbe najavio je veliku promjenu u stilu igre. Umjesto bunkera kakvog je Grčka prezentirala na Maksimiru sada će Grci napasti, a Skibea najviše raduje povratak Manolasa i kapetana Torosidisa. Ipak, nitko u Grčkoj ne vjeruje u prolazak reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. “Došli ste na utakmicu? Bolje vam je sutra otići gledati maraton, utakmica je riješena”, rekao je na ulicama Atene jedan navijač. Sretno Hrvatska!

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.