Hrvatska u paklu Pireja brani veliku prednost, Dalić ima samo jednu dvojbu

Hrvatska u paklu Pireja brani veliku prednost, Dalić ima samo jednu dvojbu

Pred nama je dan odluke u Pireju, a izbornik ima samo jednu napadačku dvojbu.

“Znamo da nas čeka pakao”, najavio je Ivan Rakitić, koji će sa suigračima istrčati pred 35 tisuća fanatičnih grčkih navijača u Pireju. Rakitić upozorava da ništa nije gotovo jer je i sam s Barcelonom nadoknadio i veću razliku protiv PSG-a.

Zlatko Dalić ima samo jednu dvojbu – tko će predvoditi hrvatski napad. Mario Mandžukić zbog ozlijede je propustio prvu utakmicu u Zagrebu, a Nikola Kalinić u toj utakmici zaradio je ozljedu koljena. Nastup obojice je upitan, no Dalić je poručio da neće riskirati s igračima koji nisu potpuno spremni te je u u ovom trenutku najrealnija opcija da napadači Juventusa i Milana podijele minutažu u uzvratu.

Sjajna vijest je da su i Mandžukić i Kalinić odradili posljednji trening. Ostatak momčadi Dalić ne planira mijenjati. “Mi nemamo potrebu u odnosu na utakmicu odigranu na Maksimiru ništa mijenjati”, jasna je poruka hrvatskog izbornika uoči utakmice. To vjerojatno znači da će ostatak momčadi izgledati kao na Maksimiru: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Brozović, Rakitić, Modrić – Perišić, Kramarić.

S druge strane, grčki izbornik Michael Skibbe najavio je veliku promjenu u stilu igre. Umjesto bunkera kakvog je Grčka prezentirala na Maksimiru sada će Grci napasti, a Skibea najviše raduje povratak Manolasa i kapetana Torosidisa. Ipak, nitko u Grčkoj ne vjeruje u prolazak reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. “Došli ste na utakmicu? Bolje vam je sutra otići gledati maraton, utakmica je riješena”, rekao je na ulicama Atene jedan navijač. Sretno Hrvatska!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.