Hrvatska U16 reprezentacija pobijedila Srbiju

Hrvatska U16 reprezentacija pobijedila Srbiju

Mladi Hrvati završili su razvojni turnir UEFA-e pobjedom.

Hrvatska U16/Foto: Mario Ćužić - ZNA

Diljem Europe UEFA je organizirala razvojne turnire za mlade nogometaše i nogometašice. Jedan od takvih turnira za nogometaše održao se u Zagrebu između 1. i 5. ožujka.

Protiv Hrvatske su do sada igrale Slovenija i Škotska. Od susjeda su izgubili 1:0, dok su sa Škotskom remizirali te izgubili u jedanaestercima. Kao posljednja utakmica turnira, na red je došla i Srbija protiv koje su naše mlade nade odlično odigrale i ipak okončale turnir pobjedom.

Iako je Srbija povela sredinom prvog poluvremena i s tom prednošću otišla na odmor, u drugom dijelu uslijedio je preokret. Sjajni Hrvoje Ilić bio je dvostruki strijelac, u 50. i 60. minuti, a time je osigurao Hrvatskoj pobjedu protiv vršnjaka iz Srbije, ujedno prvu na turniru.

U konačnom poretku Hrvatska je završila na trećem mjestu, prva je bila Škotska, druga Slovenija, a Srbija je završila na posljednjem mjestu.

Već sutra kreće isti takav turnir za djevojke, koji će trajati do 10. ožujka, a naše nogometašice ugostit će vršnjakinje iz Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.