Hrvatska vaterpolo repezentacija se okupila u Zagrebu ususret EURU u Beogradu

Hrvatska vaterpolo repezentacija se okupila u Zagrebu ususret EURU u Beogradu

Hrvatski vaterpolski reprezentativci, nakon božićnih blagdana provedenih u krugu obitelji, okupili su se u Zagrebu na početku završnih priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo, koje se u Beogradu igra od 10. do 23. siječnja 2016. Hrvatska vaterpolska reprezentacija na zagrebačkim je pripremama ugostila reprezentaciju Mađarske, s kojom će sutra, 29. prosinca u 20.30 sati, održati otvoreni trening – utakmicu na bazenu Mladosti.

“Što se tiče dijela priprema u Americi, moram iskazati zadovoljstvo; reprezentacija SAD-a bila je odličan sparing partner. U Zagrebu nam slijedi sparing s Mađarskom te turnir 4 reprezentacije u Dubrovniku. Mislim da smo u reprezentaciji Mađarske dobili vrlo dobrog sparing partnera. Očekujemo da će nam to biti dobra priprema za nadolazeće Prvenstvo u Beogradu.” – izjavio je izbornik Ivica Tucak te dodao: “Ostali smo bez Paola Obradovića zbog ozljede koljena, Petar Muslim ima problema s ramenom, no drugih problema nema. Ne skrivamo ambicije biti u samom vrhu vaterpola. Odlazimo sa željom da odemo do kraja.“

Na zagrebačke pripreme pozvani su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Marino Čagalj, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, Damir Pezelj te doktor Boris Labar.

“Odličan osjećaj je što ćemo otvoriti Prvenstvo utakmicom protiv Srbije. Odlična su momčad, ali se nadam da ćemo im uzvratiti za posljednji poraz u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanu. Znamo svoje kvalitete i nikoga se ne bojimo.“ – izjavio je kapetan Josip Pavić o susretu s domaćinom nadolazećeg Europskog prvenstva.

Na predstavljanju zagrebačkih priprema Hrvatske vaterpolske reprezentacije, glavni tajnik HVS-a Renato Živković i predsjednik Uprave tvrtke Narodne novine d.d., Davor Čović, potpisali su ugovor o sponzorstvu, čime je Hrvatska vaterpolska reprezentacija dobila novog respektabilnog partnera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.