Hrvatska ženska odbojka ima najmlađu reprezentativku: Riječko čudo od djeteta ušlo u povijest s 15 godina

Hrvatska ženska odbojka ima najmlađu reprezentativku: Riječko čudo od djeteta ušlo u povijest s 15 godina

Foto: HAOK Rijeka/Facebook

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija se nalazi u Zagrebu iz kojeg danas kreće prema Argentini gdje će hrvatske odbojkašice nastupiti na prvom iz serije od tri World Grand Prix turnira. U Argentini će odbojkašice odmjeriti snage s domaćinom, Bugarskom i Portorikom, dok će se drugi turnir održati u Kazahstanu, a treći je na rasporedu u Varaždinu od 21. do 23. srpnja.

Izbornik Miroslav Aksentijević je odlučio za tu priliku pomladiti reprezentaciju i ponuditi šansu mlađim igračicama kako bi eventualno proširio postojeći reprezentativni kadar. Ipak, malo tko je očekivao da će se na Aksentijevićevom popisu naći Natalia Tomić. Tomić je rođena 4. siječnja 2002. godine, te se može pohvaliti kako je s 15 godina postala hrvatska odbojkaška reprezentativka.

Natalia Tomić je rođena Riječanka, a dolazi iz odbojkaške obitelji, budući da su joj roditelji Gordana i Kristijan bivši istaknuti odbojkaši. Natalia tako slijedi put majke Gordane koja je niz godina bila istaknuta reprezentativka Hrvatske, a iako je iskorak mlade Riječanke došao neočekivano, bilo je potpuno jasno, još u mlađim kategorijama, kako je mlada odbojkašica nesvakidašnji potencijal koji zaslužuje biti u kadru s najboljim hrvatskim odbojkašicama.

Aksentijević je tako za World Grand Prix pozvao 14 odbojkašica koje predvodi kapetanica Samanta Fabris. Osim Fabris na popis su još Nikolina Božičević, Lara Štimac, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Jelena Šunjić, Matea Ćurak, Lara Vukasović, Lucija Mlinar, Katarina Luketić, Tea Jurić, Rene Sain, Božana Butigan i spomenuta rekorderka Natalia Tomić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.