Bugarska prvi izazov hrvatskim ragbijašicama na europskom prvenstvu ovog vikenda

Bugarska prvi izazov hrvatskim ragbijašicama na europskom prvenstvu ovog vikenda

Hrvatske ženska ragbijaška reprezentacija ovog vikenda zaključuje sedmu sezonu na Europskom prvenstvu u Slovačkoj.

Stigli smo i do samog kraja ragbi 7 sezone, koju će pred ljetnu pauzu ovog vikenda zaključiti hrvatska ženska reprezentacija. U subotu i nedjelju u slovačkim Košicama naše će reprezentativke nastupiti na Europskom prvenstvu, za koje se od prošlog vikenda pripremaju u Supetru na Braču, a u konkurenciji 12 zemalja podijeljenih u tri skupine, Hrvatska će prvenstvo započeti u grupi A, zajedno s Bugarskom, Litvom i Norveškom.

U kampu reprezentacije vlada pozitivna atmosfera, cure su na Braču u samo nekoliko dana odradile već devet zajedničkih treninga, a svi su oduševljeni i uvjetima, terenom te sve većim napretkom kako se pripreme bliže kraju. Iznimno je zadovoljan i izbornik Nikola Denić, koji posebno hvali pozitivan stav i entuzijazam igračica: „ Svaki dan odradimo trening, nakon čega slijede dva – tri sata opuštanja pa opet trening. Cure daju sve od sebe i sto posto su u ovome, tako da na prvenstvo putujemo s velikim optimizmom, a cilj je kao i uvijek isti – finale i prelazak u višu skupinu. Iako smo se prošle godine opekli, igračice su sada i fizički i psihički puno spremnije tako da mislim da je postavljeni cilj realan.“

Hrvatska prvenstvo otvara protiv Bugarske, a izbornik pojašnjava kako protivnike nije posebno proučavao zbog stalnih promjena u njihovim momčadima, već se orijentira na igru naše reprezentacije. „ Svi smo podređeni cilju, važno je da sve utakmice odigramo na razini i onako kako znamo; u tom slučaju ne bi smjelo biti problema, neovisno o spremi drugih reprezentacija“ , zaključio je.

Reprezentacija u Slovačku kreće u petak, a na popisu putnica našle su se sljedeće igračice: Anabela Bonačić – Vicić, Antea Dedić (C), Dubravka Kovač, Franćeska Pleština, Lucrezia Odrljin, Maja Gajica, Sara Bebić, Sara Buratović, Tihana Žaja, Vedrana Alajbeg, Viktorija Žugaj i Mirna Petričević.

Hrvatska ženska ragbijaška reprezentacija foto: HRS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.