Hrvatska ženska reprezentacija U23 je prvak svijeta!!!

Hrvatska ženska reprezentacija U23 je prvak svijeta!!!

Foto : HKS

Nakon jučerašnjeg otvorenja XIX. Svjetskog prvenstva U23 u kuglanju, jučer je na rasporedu bilo ekipno natjecanje za mlađe seniorke. Sastav hrvatske reprezentacije: Ana Jambrović, Mirna Bosak, Ivana Juričić, Klara Sedlar, Valentina Pavlaković i Milana Pavlic te pričuve Narda Štulić, Tamara Sinković, Anamarija Grdić i Ivana Neralić.

Za Hrvatsku prvenstvo je otvorila fantastična Ana Jambrović s  642 srušena čunja, zatim Mirna Bosak sa 615 čunjeva, a kao treća je nastupila Ivana Juričić sa srušenih 592 čunjeva te smo na sredini natjecanja držali  prvo mjesto.

Foto : HKS

U drugom dijelu nastupile su Klara Sedla koja je srušila 551 čunjeva, Valentina Pavlaković sa 547 srušenih čunjeva i za kraj da potvrdi zlato Milana Pavilc sa 606 srušenih čunjeva. Hrvatska reprezentacija tako je osvojila zlato sa ukupno 3553 čunja, drugoplasirana je reprezentacija Njemačke sa 3482 čunja, a treća je reprezentacija Srbije sa 3453 čunja.

Foto : HKS

Izvanredne Ana, Mirna, Ivana i Milana izborile su i nastup u finale pojedinačnog SP koje je na rasporedu u nedjelju. Danas (četvrtak) je na rasporedu ekipno prvenstvo mlađih seniora te se nadamo novoj medalji.