Kvalifikacije za EP: Hrvatska ženska U-19 reprezentacija osvojila veliki bod protiv Rusije

Kvalifikacije za EP: Hrvatska ženska U-19 reprezentacija osvojila veliki bod protiv Rusije

Skupina 2, prvo kolo: Hrvatska - Rusija 0:0. Hrvatska je kao domaćin ostvarila izvrstan rezultat na otvaranju skupine

Hrvatska U-19 selekcija/hns-cff.hr/Drago Sopta

U-19, SKUPINA 2

HRVATSKA – RUSIJA 0:0 

HRVATSKA: Bačić, Kojić (od 90′ Sudan), Bojčić, Miočević, Stvorić, Stanić, Lubina (od 80′ Parlov), Gaiser, Conjar, Bošnjak, Maltašić (od 86′ Dujmović)

RUSIJA: Ananjeva, Belomiceva, Andrejeva, Škvara, Piskunova (od 88′ Solodkaja), Černomirdina, Berezina (od 70′ Gejko), Samojlova, Tiriškina, Hotireva (od 46′ Aniskina), Čunareva

U prvom kolu Elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo za nogometašice do 19 godina starosti, Skupina 2, Hrvatska je kao domaćin skupine ostvarila izvrstan rezultat odigravši 0:0 protiv vršnjakinja iz Rusije.

Ruskinje su bile bolje u prvom dijelu, no izabranice Roberta Krznarića dobro su se branile. Najbolju je šansu tik prije odmora propustila Andrejeva poslije akcije Černomirdine.

U nastavku je Hrvatska zaigrala znatno bolje i uspostavila ravnotežu, a posebno su dobre partije pružile Bačić na golu te Miočević, Maltašić i Stvorić. Ruskinje su imale više udaraca, dok je Hrvatska prijetila uglavnom iz protunapada.

U ponedjeljak se u sklopu drugog kola sastaju Škotska i Hrvatska u Sigetu te Rusija i Island u Sesvetama. Na završnicu Europskog prvenstva putuju pobjednici šest kvalifikacijskih skupina te najbolji drugoplasirani (u ogledima s 1. i 3. reprezentacijom).

 (preuzeto http://hns-cff.hr/news/4541/hrvatska-u-19-osvojila-veliki-bod-protiv-rusije)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.