Hrvatske boćarice ostale bez medalje na svjetskom prvenstvu u Casablanci

Hrvatske boćarice ostale bez medalje na svjetskom prvenstvu u Casablanci

Hrvatske boćarice na svjetskom prvenstvu foto: Hrvatski boćarski savez

Hrvatske boćarske reprezentativke nisu uspjele osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu što se do petka, 7. listopada održava u Casablanci (Maroko).

Tanja Grubiša (Labin) i Iva Matijević (Špansko, Zagreb) izgubile su četvrtfinale parova od Čileanki Polito i Irisarri 10:2.

Nakon što je u repasažu natjecanja po skupinama pobijedila japanku Masako Araki 12:7 Grubiša je poražena i u četvrtfinalu discipline pojedinačno klasično od aktualne svjetske viceprvakinje tunižanke Hane Dridi s tijesnih 11:10 tek nakon dodatnog bacanja, nakon što je temeljni dio susreta po isteku vremena okončan neodlučenim rezultatom 10:10.

Virginia Bajrić (ŠB Čavle) je u četvrtfinalu brzinskog izbijanja izjednačila hrvatski rekord s rezultatom 34/43, ali je to bio tek sedmi rezultat serije, nedovoljan za plasman u polufinale. Carrolina Bajrić (ŠB Čavle) je završila s natjecanjem u bližanju i izbijanju u krug izgubivši u repasažu natjecanja po skupinama od aktualne europske viceprvakinje, slovenke Sare Jenčič 20:18.

Matijević je u četvrtfinalnoj seriji preciznog izbijanja, u konkurenciji 13 boćarica, ostvarila najslabiji rezultat serije od svega 3 punta i nije uspjela ući među osam najboljih koje su se plasirale u polufinalnu seriju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.