Hrvatske katašice na svjetskom prvenstvu ostale bez bronce

Hrvatske katašice na svjetskom prvenstvu ostale bez bronce

"Dale smo sve od sebe, trenutačno je to naš maksimum."

Hrvatska karate reprezentacija

Na Svjetskom prvenstvu u karateu hrvatska ženska reprezentacija u katama nije uspjela osvojiti broncu.

Reprezentacija u sastavu Vlatka Kiuk, Mihaela Petrović i Nika Jukić, izgubila je susret za brončanu medalju u ekipnom natjecanju od reprezentacije Italije u sastavu Sara Battaglia, Viviana Bottaro i Michela Pezzetti  s 5:0.

Bolja  izvedba Talijanki  potvrdila je prvotnu tvrdnju o favoritu susreta. Riječ je o reprezentaciji koja ima niz medalja s velikih natjecanja i očigledno  je da presudilo iskustvo. S navedenim se slaže hrvatska reprezentativka, Vlatka Kiuk koja je nakon nastupa i sama prokomentirala riječima:  “Mislim da je ovaj put presudilo iskustvo Talijanki, po godinama smo one i ja tu negdje, ali naša ekipa je znatno pomlađena. Mislim da smo dobro radile, borile smo se. Možda nam je nedostajalo malo strpljenja u samoj izvedbi.”

“Nažalost, još uvijek na borilištu ne pokazujemo ono što pokazujemo na treningu…” dodala je Mihaela Petrović, a Nika Jukić zaključila: ‘Da je to bila neka druga zemlja, možda bi rezultat bio drugačiji…’

Na 23. SP-u u Linzu ukupno je sudjelovalo 1166 natjecatelja iz 118 zemalja, 26 ih je osvajalo medalje, među njima je i Hrvatska.

Brončano odličje Anđela Kvesića u borbama u teškoj kategoriji (+84 kg) ukupno je 15. za hrvatski karate u povijesti svjetskih prvenstava od osamostaljenja i svojevrstan napredak za hrvatsku karate reprezentaciju.

Na održanom svjetskom prvenstvu najviše zlata (6) osvojio je Japan, među kojima su zlatne medalje u ekipnim katama u obje konkurencije. U ekipnim borbama najuspješniji su Iranci i Francuskinje, a najviše medalja, devet, osvojili su Francuska i Japan.

Vlatka Kiuk foto: Karate News

Vlatka Kiuk 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.