Svjetsko prvenstvo u Linzu

Hrvatske katašice u borbi za broncu, Lenard izmakla borba za odličje u repasažu

Hrvatske katašice u borbi za broncu, Lenard izmakla borba za odličje u repasažu

Petra Krivičić, Vlatka i Marijana Kiuk

Hrvatska ženska ekipa u katama osigurala je borbu za broncu na Svjetskom prvenstvu u Linzu, a muška reprezentacija u katama stigla je do četvrtfinala. Vlatka Kiuk, Mihaela Petrović i od prošle godine nova članica reprezentacije u ekipnom natjecanju Nika Jukić briljirale su u Linzu i stigle nadomak brončanom odličju. U 1. kolu svladale su Kolumbiju 5-0, a u nastavku natjecanja istim rezultatom su nadvisile i Dansku.

 U nedjelju će se hrvatska ženska reprezentacija u katama za ekipnu broncu nadmetati s Italijom.

Muška pak  selekcija u  sastavu Ivan Ermenc, Ivan Glavaš, Nikola Solomun stigla je do četvrtfinala. U 1. kolu bili su slobodni, a zatim su svladali Brazil 4-1. Reprezentacija Egipta bila je znatno iskusnija u četvrtfinalnom dvoboju i slavila s 5-0. U polufinalu su minimalno izgubili od Francuske čime naši predstavnici nisu dobili prigodu u repasažu izboriti još jedan dvoboj za brončanu medalju.

Održano je i 1. kolo ekipnih borbi u muškoj konkurenciji. Hrvatska je pobijedila Mađarsku 2-1 (Anđelo Kvesić 0-0, Ivan Martinac 3-1, Ivan Kvesić 8-0,Alan Šurbek 1-3, Enes Garibović 0-0) i sutra se u šesnaestini finala sastaje s Engleskom.

Ana Lenard neće u borbu za brončano odličje nakon poraza u repasažu  od Slovakinje Ingrid Suchankove 3-0.

Nakon borbe Lenard se kratko osvrnula na svoj nastup rekavši: ” Pogledala sam semafor usred borbe. To se nikada ne radi. Mislila sam da je borba pri kraju, s obzirom na neriješeni rezultat pomislila sam da trebam postati aktivnija. Bila sam preblizu suparnice, koja je to iskoristila. Kasnije sam pokušavala preokrenuti rezultat, pogreške su se nizale i nažalost, zasluženo sam izgubila”, rekla je Lenard nakon poraza.

 Od ostalih hrvatskih predstavnika spomenimo nastupe i Monike Berulec u kategoriji do 50 kg koja ispala je u osmini finala. Nakon dvostruke pobjede u borbi za četvrtfinale izgubila je od Ajle Mahmutović iz BiH sudačkom odlukom 4-1 nakon što je borba završila bez pobjednika 2-2.

Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg oprostila se u 1. kolu izgubivši od Čileanke Dayane Karoline Videle Toro sa 4-0.

U muškoj konkurenciji Marko Rukavina izgubio je na početku natjecanja do 60 kg od kasnijeg finaliste, Iranca Amira Mehdizadeha sa 7-0. Nije uspio niti u repasažu  gdje ga je zaustavio  Korejac Gu Ju Keonga, premda je do završnih trenutaka vodio 3-2. Naime, u posljednjim sekundama izašao je s tatamija, što je bila četvrta opomena, koja je ujedno značila i diskvalifikaciju.

Boran Berak u kategoriji do 67 kg svladao je sudačkim preglasavanjem Latvijca Nikolaja Borovsa 3-2 (borba je završila 1-1), a u preokretu 2. kola izgubio je od Alžirca Abdelatifa Benkhaleda s 2-1.

Foto: Hrvatski karate savez /arhiva

Hrvatska karate reprezentacija

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.