Hrvatske košarkašice izgubile od Francuske

Hrvatske košarkašice izgubile od Francuske

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija/Foto: www.hks-cbf.hr

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je poraz od favorita turnira Francuske sa konačnim rezultatom 84:65 (22:13, 46:25, 69:47, 84:65). Ovaj susret bila je posljednja utakmica skupine B kvalifikacija za EuroBasket 2017.

Hrvatska ne ulazi dobro u utakmicu, košarkašice Francuske prve preuzimaju vodstvo te na kraju prve četvrtine imaju devet razlike (22:13). Francuska reprezentacija nakon preuzimanja vodstva ne popušta tempo cijelu utakmicu. Ulaskom u drugu četvrtinu selekcija Francuske dodatno pojačava tempo i cilja dodatno povećati vodstvo te osigurati pobjedu u drugoj četvrtini. Prvo poluvrijeme završava 46:25 za Francusku.

Hrvatske košarkašice silovito ulaze u treću četvrtinu te su ravnomjerne sa Francuskinjama, ali prednost koja je nakupljena kroz utakmicu jednostavno je bila nedostižna. Slična priča sa zadnjom četvrtinom, Hrvatska igra odlično i zadnju četvrtinu završava u plusu ali Francuska maestralno odigranom drugom četvrtinom stvara nedostižnu prednost.

Najefikasnije u redovima Hrvatske bile su Lelas sa 13 poena, Zellous je dodala 9 te Ivezić i Pačkovski po 7 koševa.

Izbornik Hrvatske reprezentacije Braslav Turić izjavio je: „Bilo je teško. Jednostavno nismo mogli odgovoriti na njihovu snagu i visinu. Nadskakali su nas, bili smo dekoncentrirani na slobodnim bacanjima. Francuska je u ovom trenutku bolja ekipa od nas.“

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.