Europsko prvenstvo, Slovačka i Mađarska od 27. kolovoza do 04. rujna

Hrvatske mlade odbojkašice pobjedivši Sloveniju izborile europsko prvenstvo

Hrvatske mlade odbojkašice pobjedivši Sloveniju izborile europsko prvenstvo

Nakon dugih osam godina juniorke ponovno na Europskom prvenstvu

Foto: Hrvatska juniorska odbojkaška reprezentacija /Hrvatski odbojkaški savez Facebook

Svega nešto više od sata bilo je dovoljno našoj juniorskoj reprezentaciji da ostvari toliko željenu pobjedu nad reprezentacijom Slovenije i to rezultatom 3:0 i tako se nakon punih osam godina plasira na završnicu Europskog prvenstva.

Početak utakmice obje ekipe otvorile su hrabro i borbeno te se tek nakon desetog poena naše djevojke odvajaju. Slijedi duga serija naših poena. Pred kraj seta Slovenke opasno prijete i uvode nemir u naše redove, ali zahvaljujući pogrešci sa Slovenske strane set završava u našu korist 25:22. Gubitkom tog seta Slovenska reprezentacija izgubila je mogućnost plasiranja na Europsko prvenstvo, što demotivirajuće djeluje na njihove mlade igračice. Naša reprezentacija tada samo uzima ono što im je dano i bez napora rješava sljedeća dva seta u svoju korist.

Plasman na EP izborile su: Ana Matić, Katarina Pavičić, Klara Perić, Ivona Josipović, Mirna Sarjanović, Valentina Duspara, Amanda Gaši, Lea Cvetnić, Natalia Tomić, Astrid Popić, Ema Strunjak i Tea Kačić-Bartulović.

Stručni stožer pod palicom izbornice Marije Anzulović čine: Saša Ivanišević, trener, Krešimir Perić, pomoćni trener, Ivor Božić, fizioterapeut, Vladimir Popov, statističar i Frane Žanić, direktor svih reprezentacija HOS-a.

Naša reprezentacija igra u Slovačkoj, u skupini I koja se igra u Nitri. Protivnice će im biti Belgija, Slovačka, Turska, Francuska i Bugarska.

Iskrene čestitke igračicama i stručnom stožeru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.