Hrvatske nogometašice okupljaju se u nedjelju, u srijedu gostuju u Rusiji

Hrvatske nogometašice okupljaju se u nedjelju, u srijedu gostuju u Rusiji

- Ruskinje su nedavno na Algarve kupu pobijedile Norvešku što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti, rekla je izbornica Marija Margareta Damjanović

Violeta Baban/Getty Images

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija okupit će se u nedjelju uoči novog ogleda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Hrvatske nogometašice očekuje teško gostovanje kod Rusije. Hrvatska ekspedicija na put će krenuti u ponedjeljak, a utakmica je na rasporedu 9. travnja u 18 sati po lokalnom vremenu. Hrvatskoj će ovo biti šest ogled u kvalifikacijama. Rusija je izraziti favorit koja je dosad odigrala samo dvije utakmice i osvojila tri boda.

– Znamo tko je tko u ženskom nogometu – Ruskinje su nedavno na Algarve kupu pobijedile Norvešku što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Dobro smo ih proučili i nadam se da ćemo pružiti dobar otpor, na tragu onoga kako smo odigrali s Njemačkom u prvom poluvremenu u Frankfurtu. Takav, dobar nastup dao bi nam ohrabrenje za ostatak kvalifikacija, rekla je izbornica Marija Margareta Damjanović koja je ostala bez dvije igračice zbog ozljeda (Ivana Vrdoljak i Ana-Marija Kalamiza).

Na put u Khimki otputovat će 17 igračica:

Nicole Vuk (Hoffenheim), Martina Čop (Rijeka Jack pot), Allison Scurich (Sand), Sandra Žigić (Dinamo-Maksimir), Katarina Kolar (Zaglebie Lubi), Violeta Baban (Osijek), Iva Landeka (Jena), Martina Šalek (Osijek), Izabela Lojna (Osijek), Valentina Stipančević (Rijeka Jack pot), Kristina Nevrkla (Osijek), Kristina Šundov (Duisburg), Helenna Hercigonja Moulton (Dinamo-Maksimir), Mateja Andrlić (Osijek), Dragica Cepernić (Osijek), Leonarda Balog (Zaglebie Lubi)., Tena Horvat (Rudar Škale).

(preuzeto s http://hns-cff.hr/news/4533/rusija-novi-veliki-ispit-za-hrvatice)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.