Hrvatske odbojkašice na Srbiju sa samo deset igračica

Hrvatske odbojkašice na Srbiju sa samo deset igračica

Hrvatske odbojkašice u subotu igraju prvu utakmicu Europskih igara u Bakuu...

Hrvatske odbojkašice/Getty Images

Hrvatske odbojkašice u subotu u šest ujutro (prema hrvatskom vremenu) – devet po lokalnom – igraju prvu utakmicu Europskih igara protiv susjedne Srbije.

No, izbornik Angelo Vercesi – baš kao i njegov ‘košarkaški kolega’ Braslav Turić morat će se pošteno pomučiti kako bi složio najbolju raspoloživu ekipu.

Vercesi je u Azerbajdžan poveo 12 igračica (premda je mogao najviše 14), no po dolasku u Baku spoznao je kako neće moći računati na primačicu-pucačicu Karlu Klarić te organizatoricu igre Anu Grbac, koja je uostalom i od priprema u Mariboru bila vrlo upitna. Da sve bude još i bolje, ranije je otpala i sljedeća bitna hrvatska karika, Jelena Alajbeg.

Kockaste će stoga na Srbiju s 10 igračica, a Maja Burazer mora će igrati na poziciji na kojoj gotovo nikad ne igra – srednje blokerice. “Ovo što smo do sada imali prilike vidjeti na Europskim igrama, što se organizacije tiče, u najboljem je redu. Na raspolaganju nam je teretana i dvorana, sve je odlično”, napomenuo je izbornik.

“Prva utakmica protiv Srbije na rasporedu je u dosta ranom terminu, no mi smo se uostalom u Mariboru za to i pripremali. Srbija također nije kompletna, ali imaju prednost jer njihove igračice nastupaju u jakim inozemnim klubovima. Bez obzira na ‘šaren’ sastav, radi se o još uvijek jako kvalitetnoj ekipi”, najavio je Vercesi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.