Hrvatske odbojkašice odlaze u Ankaru po kartu za OI 2016

Hrvatske odbojkašice odlaze u Ankaru po kartu za OI 2016

Hrvatske odbojkašice/Getty Images

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija danas putuje u Ankaru gdje će imati dvije pripremne utakmice protiv Turske i Poljske. Dio je to planiranog ciklusa priprema koje su počele 18. prosinca u Domu odbojke u Zagrebu, koje su ključne za kvalifikacijski turnir koji će se održati od 04.01. – 10.01 siječnja.

Nakon pripremnih utakmica u Ankari će se nastaviti pripremni ciklus. Na taj način novi stručni stožer želi izbjeći umor koji je moguć uslijed dolaska neposredno prije početka natjecanja.

Novi stožer uz izbonika Aksentijevića čine Bojan Mirković, trener, dr.Ivan Fattorini, liječnik, Frane Žanić, direktor reprezentacija, Juraj Jogunica, team manager te fizioterapeuti Anamarija Radošević i Dean Mistura.

Na ovom ključnom kvalifikacijskom turniru, koji je jači od ovogodišnjeg europskog prvenstva i na kojem uz Hrvatsku sudjeluju Rusija, Italija, Turska, Poljska, Nizozemska, Njemačka i Belgija, prvoplasirana reprezentacija se direktno kvalificira za OI 2016., a drugoplasirana i trećeplasirana momčad sudjeluju na dodatnim kvalifikacijama u Japanu krajem svibnja 2016.

Ekipa je u najboljim igračkim godinama. Igračice maksimalno vjeruju u sebe i žele se kvalificirati na OI odmah. No, moramo biti realni. Obzirom na izjednačenu konkurenciju u Ankari, veliki uspjeh bit će izboriti i dodatne kvalifikacije u Japanu. Odlučivat će nijanse. Atmosfera je pozitivna i maksimalno radna. Pripreme su kratke, ali kako nama tako i našim protivnicama. Najvažnije je da svi budemo zdravi.” izjavio je izbornik Aksentijević

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.