Hrvatske reprezentativke u Varaždinu najavile Europsko prvenstvo i družile se s navijačima

Hrvatske reprezentativke u Varaždinu najavile Europsko prvenstvo i družile se s navijačima

U gradskoj vijećnici potpisan je ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela EP-a

Hrvatska ženska reprezentacija/www.hrs.hr

U nedjelju je u Varaždinu, jednom od gradova domaćina Europskog seniorskog prvenstva za rukometašice, održana promocija samoga Prvenstva te grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, Hrvatski rukometni savez organizirao je druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti. Prilikom toga u gradskoj vijećnici potpisan je ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. Ugovor su potpisali Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.