Hrvatske rukometašice okupile se u Umagu, u četvrtak počinje Croatia Cup

Hrvatske rukometašice okupile se u Umagu, u četvrtak počinje Croatia Cup

Croatia Cup je turnir na kojem će nastupiti četiri jake reprezentacije, naime, na terenu umaške dvorane snage će odmjeriti Hrvatska, Njemačka, Poljska i Srbija

Vladimir Canjuga/Getty Images

Europsko prvenstvo za rukometašice koje će se održati od 7. do 21. prosinca u Hrvatskoj i Mađarskoj sve je bliže stoga su započela reprezentativna okupljanja, kao i pripremni turniri većinu ekipa. Grad Umag od četvrtka, 9. listopada pa sve do subote, 11. listopada, bit će domaćin Croatia Cupa.

Croatia Cup je turnir na kojem će nastupiti četiri jake reprezentacije, naime, na terenu umaške dvorane snage će odmjeriti Hrvatska, Njemačka, Poljska i Srbija – sve reprezentacije koje su našle svoje mjesto na ovogodišnjem Euru. Reprezentacija Njemačke nalazi se u skupini C zajedno s Hrvatskom, dok se Poljska smjestila u skupinu A, a Srbija je svoje mjesto našla u skupini D.

Turnir će dobro doći i hrvatskom izborniku Vladimiru Canjugi koji će imati prilike isprobati svoje igračice te započeti s ciklusom priprema koji čeka rukometašice za nadolazeće Prvenstvo s obzirom na to da je iza hrvatske reprezentacije mali broj utakmica u posljendjih godinu dana.

Hrvatske rukometašice u Umag su doputovale 5. listopada te već odradile nekoliko treninga. Uz igračice Lokomotive Ivanu Jelčić, Teu Grubišić, Anetu Benko, Katarinu Ježić, Sonju Bašić i Maju Kožnjak, Vardara Maju Sokač i Andreu Penezić, kao i Jelenu Grubišić i Vesnu Milanović-Litre iz Györa, u Umagu će zaigrati i Marta Žderić iz Budućnosti, Anita Gaće iz Zvezde Zvenigorod, Dragica Djono, Katarina Elez i Miranda Tatari iz Podravke, Ćamila Mičijević iz Zameta te Žana Marić iz Bietigheima. Naknadno je u Umag stigla Anamarija Gugić koja je zamijenila ozlijeđenu Lokosicu Lidiju Horvat.

Stručni stožer Hrvatske, uz izbornika Canjugu, ovog puta čine trener Ivan Jerković, trener vratarki Goran Trajkovski, fizioterapeutkinje Slavica Brčić i Vesna Hodić te direktor reprezentacije Ratko Balenović .

Dolazak reprezentativka Srbije, Njemačke i Poljske očekuje se 8. listopada, a sve tri ekipe odradit će četiri treninga kroz tri dana turnira.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.