Hrvatske ultramaratonke osvojile srebrna odličja na svjetskom prvenstvu

Hrvatske ultramaratonke osvojile srebrna odličja na svjetskom prvenstvu

foto:facebook.com/3sporta/

Na 29. svjetskom prvenstvu u ultramaratonu na 100 km u španjolskom gradiću Los Alcazaresu, hrvatska ženska reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh hrvatske trkačke atletike osvojivši tako dvije srebrne medalje, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji!

Srebro je osvojila Nikolina Šustić u pojedinačnoj konkurenciji istrčavši osobni rekord od sedam sati, 36 minuta i devet sekundi. Brža od nje bila je samo Australka Kirstin Bull s vremenom 7:34:25, dok je broncu osvojila Britanki Joasiji Zakrzewski (7:41:47).

Osim u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska je osvojila srebro  i u ekipnoj konkurenciji zahvaljujući devetom mjestu Veronike Jurišić  za koje se izborila sprinterskom završnicom (7:51:18) te 24. mjestu i osobnom rekordu Antonije Orlić (8:20:45).

Ovime su hrvatske reprezentativke, naše ultramaratonke  potvrdile da u ultra trkačkim disciplinama pripadaju svjetskom vrhu. Podsjetimo kako je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u istoj disciplini Marija Vrajić bila brončana, a ekipno je Hrvatska na četvrtom mjestu bila korak do postolja, dok je na 50 km Hrvatska uzela svjetsko zlato.

Nikolina Šustić - 2. mjesto u ženskoj konkurenciji s izvanrednim rezultatom od 7:36, Veronika Jurišić - 9. mjesto sprint finišom i rezultatom 7:51, te Antonija Orlić - 8:20

Nikolina Šustić – 2. mjesto u ženskoj konkurenciji s izvanrednim rezultatom od 7:36, Veronika Jurišić – 9. mjesto sprint finišom i rezultatom 7:51, te Antonija Orlić – 8:20

foto: Zoran Kos

foto: Zoran Kos

Paula Vrdoljak, Antonija  Orlić i Veronika Jurišić

Paula Vrdoljak, Antonija Orlić i Veronika Jurišić foto: faceboook

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.