Hrvatske vaterpolistice kreću u lov na Europsko prvenstvo

Hrvatske vaterpolistice kreću u lov na Europsko prvenstvo

Od petka do nedjelje na plivalištu uz Savu hrvatske vaterpolistice počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Beogradu 2016. godine...

Hrvatske vaterpolistice/www.hvs.hr

Nakon lijepog uvoda koji su hrvatskoj javnosti priuštile juniorske vaterpolske reprezentativke na mini-turniru u Istanbulu, večeras će na zagrebačkom bazenu Mladosti njihove nešto starije kolegice otpočeti pohod na Europsko prvenstvo koje će 2016. ugostiti Srbija.

Prvi od dva kvalifikacijska turnira na rasporedu je ovoga vikenda (od petka do nedjelje) u Zagrebu, a Hrvatska će na plivalištu uza Savu snage najprije odmjeriti sa selekcijama Njemačke, Izraela i Grčke.

Izbornik Nikša Savin na raspolaganju ima Natašu Anđelić, Emmi Miljković, Anamariju Brnas, Dinu Lordan, Martinu Nadilo, Ivanu Butić, Dominu Butić, Petru Županić, Petru Bukić, Terezu Balić, Leu Gegić, Mateu Skelin, Saru Srhoj i Ivu Novosel, a prvu će utakmicu odigrati protiv favorizirane Grčke. U sastavu naših reprezentativki dosta je mladih nada, koje su uostalom i nastupile na turniru u Istanbulu ranije ovoga tjedna.

“Nama je najvažnija utakmica prvog kvalifikacijskog turnira subotnji dvoboj s Izraelom, kojega bismo trebali dobiti jer smatram da smo kvalitetniji”, nada se izbornik. “S ta bismo tri boda bili na vrlo dobrom putu prema kvalificiranju za Europsko prvenstvo u Beogradu. Grkinje su vrlo jake i protiv njih nemamo imperativ trijumfa, dok je Njemačka sedma ili osma reprezentacija svijeta. Izrael zato ne izgleda zastrašujuće, ni tehnički niti tjelesno i tu ćemo tražiti svoju prigodu”, zaključio je Savin.

Drugi kvalifikacijski krug na rasporedu je u listopadu, kada će se hrvatske vaterpolistice ogledati s drugoplasiranom i četvrtoplasiranom reprezentacijom iz skupine u francuskom Lilleu (Portugal, Francuska, Turska i Švicarska). Vizu za Euro dobit će četiri reprezentacije s najvećim brojem bodova, a u trenutačnom omjeru snaga nije nerealno očekivati da bi i Hrvatska mogla biti u tome izabranom krugu.

Kvalifikacijski turnir 1, Zagreb:
Hrvatska – Grčka (petak, 20.30)
Hrvatska – Izrael (subota, 18.00)
Hrvatska – Njemačka (nedjelja, 11.00)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.