Hrvatske vaterpolistice prekoračile prvu stepenicu ka Europskom prvenstvu

Hrvatske vaterpolistice prekoračile prvu stepenicu ka Europskom prvenstvu

Hrvatske vaterpolistice na mini kvalifikacijskom turniru na bazenu Mladosti u Zagrebu ispunile su prvi cilj i krupnim koracima grabe ka plasmanu na Europsko prvenstvo...

Vaterpolistice Hrvatske/Foto www.hvs.hr

Hrvatske vaterpolistice ispunile su cilj postavljen prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Beogradu. Na plivalištu uza Savu nastupile su selekcije Hrvatske, Izraela, Grčke i Njemačke, a očekivano je najbolja bila iskusna i uigrana reprezentacija Njemačke.

Izabranice Nikše Savina, ipak, mogu zadovoljno rezimirati protekli vikend, jer i prije starta turnira isticana je neprocjenjiva važnost susreta s Izraelom, kojeg je valjalo pobijediti kako bi se zadržale ikakve šanse za dobivanje vize za Europsko prvenstvo.

U prvoj su se utakmici hrvatske vaterpolistice zagrijale protiv vrlo solidne Grčke, izgubivši na koncu rezultatom 13:5, no sve je nadoknađeno kontra Izraela, koji je pao nakon angažirane i dobre partije konačnim ishodom 12:7. Iskusna Njemačka nije imala problema posljednjeg dana natjecanja, trijumfiravši s 11:6.

“Postigli smo očekivane rezultate u prvom krugu, uostalom ispunili smo ono što smo i najavljivali”, rekao je hrvatski izbornik Nikša Savin. “Od Izraela smo bolji, što smo pokazali i u bazenu, dok su Grčka i Njemačka ipak nešto starije reprezentacije, no nikako nedostižne. Sada se okrećemo treninzima i pripremama te se nadamo potvrdi plasmana na Europsko prvenstvo u drugom krugu kvalifikacija.”

Drugi krug naše reprezentativke očekuje u listopadu u Portugalu, gdje će koplja ukrstiti s domaćinom Portugalom te selekcijom Švicarske.

HRVATSKA: Nataša Anđelić, Emmi Miljković, Anamarija Brnas, Dina Lordan, Martina Nadilo, Ivana Butić, Domina Butić, Petra Županić, Petra Bukić, Tereza Balić, Lea Gegić, Matea Skelin, Sara Srhoj i Iva Novosel.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.