Hrvatske visašice u novom pohodu na Dijamantnu ligu

Hrvatske visašice u novom pohodu na Dijamantnu ligu

Atletska elita seli se u Rim na natjecanje Dijamantne lige gdje će hrvatska atletika imati tri predstavnice.

Blanka Vlašić/Getty Images

Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić saznale su svoje protivnice na prvom europskom mitingu Dijamantne lige u ovoj godini. Nakon Dohe, Šangaja i Eugenea, atletska krema ponovno je u Europi.

Sandra Perković, najbolja svjetska diskašica i pobjednica jedinog ovogodišnjeg natjecanja Dijamantne lige u Dohi u disciplini diska, saznala je svoje protivnice, a to će biti redom Njemice Muller, Fischer i Ruh, Kubanke Caballero i Perez, Australka Samuels te Amerikanka Lewis-Smallwood.

Hrvatska visašica Ana Šimić također je nastupila u Dohi gdje je ostvarila četvrto mjesto s preskočenim 191 centimetrom, dok će Blanki Vlašić Rim biti prva destinacija Dijamantne lige u ovoj sezoni.

Blanka je pred natjecanja vrlo oprezna što se tiče rezultata, ali optimistično najavljuje svoje prvo natjecanje ove sezone gdje je čeka jaka konkurencija: “Veselim se svom prvom natjecanju ove godine i drago mi je što je to upravo Rim. U nekoliko navrata sam rekla da se tamo osjećam kao kod kuće. Konkurencija će biti jaka i to me dodatno motivira. Drago mi je što je većina natjecateljica odlučila u Rimu započeti sezonu.”

Upravo kao što je naglasila Vlašić, konkurencija će biti žestoka. Nastupit će 12 visašica, a to su redom Nijemica Jungfleisch, Španjolka Ruth Beitia, ruska kolonija predvođena Anom Chicherovom, Skolinom, Gordejevom i Kučinom, Talijanka Trost, Poljakinja Licwinko

Natjecanje na olimpijskom stadionu održati će se u četvrtak, a visašice će na zaletište od 20:10.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.