Hrvatski aduti za osvajanje Dijamantne lige!

Hrvatski aduti za osvajanje Dijamantne lige!

Pred ljubiteljima atletskih zbivanja sadržajna je i bogata sezona Dijamantne lige.

Sandra Perković/Getty Images

Pred ljubiteljima atletskih zbivanja sadržajna je i bogata atletska sezona Dijamantne lige. Hrvatske atletičarke spremne su za “Lov na dijamante” koji počinje 4. svibnja u Dohi, a završava finalom u Zurichu 30. kolovoza i Bruxellesu dan kasnije.

Želja najbolje hrvatske atletičarke Sandre Perković je osvojiti i sedmi uzastopni dijamant, a put do tog cilja vodi preko četiri mitinga koja će pokušati osvojiti zahvaljujući odličnim rezultatima, a riječ je o mitinzima u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu. Svi se nadamo i dobrim vijestima iz finala koje će se održati u Bruxellesu.

Sara Kolak, koja je ove godine bila druga u poretku Dijamantne lige u bacanju koplja, nastupit će na ukupno četiri mitinga – u Šangaju, Oslu, Lausanni, Londonu, a priželjkuje i nastup na završnici u Zurichu.

Brončani s posljednjeg svjetskog prvenstva u bacanju kugle, ambiciozni Stipe Žunić trebao bi nastupiti u Eugeneu, Oslu, Lausanni, Monacu i Zurichu.

Ženski skok u vis bit će na rasporedu na šest mitinga te u finalu. Velika su očekivanja i od hrvatskih predstavnica na natjecanju skoka u vis, Blanke Vlašić i Ane Šimić. One će nastupiti u Šangaju, Rimu, Stockholmu, Parizu, Rabatu, Londonu te, nadajmo se krajem atletske sezone, u finalu u Zurichu.

RASPORED MITINGA DIJAMANTNE LIGE 2018.

4. svibnja – Doha (Kat)
12. svibnja – Šangaj (Kina)
26. svibnja – Eugene (SAD)
31. svibnja – Rim (Ita)
7. lipnja – Oslo (Nor)
10. lipnja – Stockholm (Šve)
30. lipnja – Pariz (Fra)
5. srpnja – Lausanna (Švi)
13. srpnja – Rabat (Mar)
20. srpnja – Monaco (Mon)
21-22. srpnja – London (VB)
18. kolovoza – Birmingham (VB)
30. kolovoza – Zurich (Švi)
31. kolovoza – Bruxelels (Bel)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.