Hrvatski biatlonci bez uspjeha na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Hrvatski biatlonci bez uspjeha na Svjetskom juniorskom prvenstvu

U individualnim nastupina na Svjetskom juniorskom prvenstvu hrvatski biatlonci nisu ostvarili dobre rezultate.

Emil Hegle Svendsen i Martin Fourcade/Getty Images

U Minsku je počelo Svjetsko juniorsko prvenstvo u biatlonu, a prvog dana su na rasporedu bile individualne utrke mlađih juniorki i juniora. Nastupilo je troje hrvatskih predstavnika: Nika Blaženić, Anika Kožica i Mislav Petrović. U ženskoj utrci su obje naše natjecateljice dobro krenule i nakon prvog pucnja bile su na 24. i 25. poziciji. Kožica je bila malo uspješnija, a zaostaci su bili manji od minute. U drugom pucnju Kožica je s jednim promašajem ostala na 24. mjestu, dok je Blaženić zbog četiri promašaja pala na 59. poziciju.

Na trećem pucnju je Kožica imala dva promašaja, a Blaženić tri. U posljednjem pucnju Kožica je ostvarila jedan pogodak, a Blaženić je pogodila tri puta. Na kraju je Kožica osvojila 61. mjesto sa sedam promašaja i zaostatkom 8:52 minuta. Blaženić je završila na 69. mjestu s devet promašaja i 10:13 minuta zaostatka.

Mislav Petrović je već u prvom pucnju imao dva promašaja, a isto se dogodilo i na drugom pucnju. Na trećem nije pogodio niti jednu metu i bilo je jasno da neće ostvariti dobar plasman. U posljednjem pucnju imao je dva promašaja. U konačnom poretku bio je na 80. mjestu s 11 promašaja i gotovo 12 minuta zaostatka.

Sutra nastupaju Krešimir Crnković, Mihael Maršanić i Filip Petrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.