Hrvatski boksači na korak do Olimpijskih igara

Hrvatski boksači na korak do Olimpijskih igara

Pogledajte kako je Filip Hrgović za samo pet minuta nokautirao Portorikanca Josepha Laboya...

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep uspješno su odradili još jednu borbu u Svjetskoj boksačkoj seriji i time došli na samo mali korak ka osiguravanju nastupa na Olimpijskim igrama sljedeće godine.

Astana Arlansi je u portorikanskom San Juanu bila bolja od momčadi Hurricanesa s 4:1, a polovicu su posla odradili upravo – Hrvati. Obojica su na taj način stigla do ukupno šeste ovosezonske pobjede te ih samo jedan trijumf dijeli od čekiranja vize za Rio de Janeiro.

Hrgović je bolji bio od Jose Gabriela Medine (Dominikanska Republika) tehničkim nokautom nakon samo pet minuta u ringu, dok je Sep jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio domaćeg Josepha Laboya.

“Plasman je sada nadohvat ruke”, komentirao je ponajbolji hrvatski boksački trener Leonardo Pijetraj. “Sep je očekivano dominirao, imao je i on prigoda za nokaut, dok su Hrgovića uspjeli izbjeći viđeniji borci. Momčad Hurricanesa ima mnogo boljeg superteškaša od recimo Medine, no čini se da su procijenili kako im je bolje jednostavno se maknuti s puta. Mi, naravno, nemamo ništa protiv toga – i nama je na taj način olakšan put prema Riju.”

Sep je također itekako svjestan da je cilj gotovo ispunjen: “Sad možemo razgovarati o plasmanu na Olimpijske igre. No, ne zadugo jer – čim se vratim u Zagreb – posvećujem se pripremama za odlučujući meč. Znao sam da ću pobijediti Portorikanca, premda mi nikad nije bilo lako u mečevima u kojima se podrazumijeva jedino pobjeda”, komentirao je.

Najkraće je u ringu bio Hrgović, odradivši svoj posao za manje od pet minuta. “Nisam se baš previše ‘naradio’ u posljednjim nastupima, no bit će prigode i za veća iskušenja. Sad je bitno da smo – projurili Portorikom”, prenosi FightSite.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.