Hrvatski boksački dvojac traži plasman na Olimpijske igre

Hrvatski boksački dvojac traži plasman na Olimpijske igre

Filip Hrgović i Hrvoje Sep, ako pobijede u subotnjem posljednjem ligaškom kolu, osigurat će nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru sljedeće godine...

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Došao je i taj trenutak. Najbolji hrvatski boksački dvojac Filip Hrgović i Hrvoje Sep ovoga vikenda imaju prigodu osigurati vizu za Rio de Janeiro, i to u posljednjem ligaškom kolu WSB serije.

Hrgović i Sep, koji nastupaju za kazahstansku momčad Astana Arlans, suprotstavit će se talijanskim borcima pod kapom Italia Thundera te pokušati održati dosadašnju nepobjedivost. Boksali su, naime, u šest navrata i svaki put ring napustili u slavljeničkom raspoloženju.

Pogotovo će težak posao pred sobom imati Hrvoje Sep, kojemu je suparnik Valentino Manfredonia – trenutačno jedini ispred njega na pojedinačnoj ljestvici poluteške kategorije.

“Spreman sam baš na sve, pravi rat u ringu. Nisam zabrinut što Manfredonia dolazi baš iz Bergama, gdje se dvoboj igra, dapače – dodatno me motivira”, kaže 29-godišnji boksač.

Filipu Hrgoviću na putu plasmana na Olimpijske igre stajat će poslovično anonimni i prilično neiskusni Alessio Spahiua, no nikako i naivan ili nemotiviran borac. Italia Thunderima treba svaki bod pa je sigurno kako će i Spahiua pokušati iznenaditi favoriziranog Hrvata.

“Odlično se osjećam, miran sam i ne mogu dočekati da meč počne. Raduje me što ću u publici imati podršku obitelji i djevojke”, kratko je rekao Hrga.

Na iglama će, pak, čitavo vrijeme biti trener BK Leonarda Leonard Pijetraj. “Za sada mirno čekam susrete jer znam da će dečki pružiti maksimum i napraviti sve za pobjedu. Pripremili smo dobru taktiku i drago mi je što ćemo boksati pred pedesetak naših navijača, kao i kamerama HTV-a.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.