Hrvatski borci nastupili na EP-u u sambu, Zagreb domaćin iduće europske smotre

Hrvatski borci nastupili na EP-u u sambu, Zagreb domaćin iduće europske smotre

Rad hrvatske delegacije je zapažen, što se vidi iz činjenice da je Hrvatskoj dano povjerenje za organizacijom seniorskog EP-a

Hrvatska sambo reprezentacija nastupila je na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj, te se trenutno priprema za svjetsku smotru koja će se održati u studenom u Japanu.  Sambo vještina se dijeli na dvije vrste: sportski i combat, a reprezentacija je na EP-u imala predstavnike u obje kategorije.

Do sada je ovo najbolji ostvareni rezutat reprezentacije na međunarodnim natjecanjima. Ne treba zaboraviti da savez u Hrvatskoj djeluje tek nekoliko godina u odnosu na druge reprezentacije koje su sudjelovale na prvenstvu, a koje imaju dugu tradiciju. Imali smo fantastičan nokaut hrvatskog borca u combat Sambo disciplini do 82 kilograma Dejana Gunjavića, a dva borca su imala priliku doći do medalje u repasažnim borbama, koje na žalost nisu iskorištene.

Rad hrvatske delegacije u radu Europskog Sambo kongresa je više nego zapažen, što se vidi iz činjenice da je nakon samo četiri godine članstva Hrvatskoj dano povjerenje za organizacijom seniorskog Europskog prvenstva, što je najjače natjecanje u okviru Europske Sambo federacije. Hrvatski Sambo savez je također bio inicijator modernizacije pravila što je uzeto u razmatranje.

Rezultati hrvatskog Sambo saveza kao najmlađe članice su također više nego zapaženi u ostalim nacionalnim savezima koji su ponudili suradnju i zajedničke pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo i to od najjačih Sambo federacija na svijetu, ruske i bugarske.

Predsjednik saveza Željko Banić i članovi delegacije su iskoristili priliku i razmijenili dojmove i iskustva s organizatorom Europskog prvenstva 2014., rumunjskim nacionalnim savezom oko organizacije Europskog seniorskog natjecanja. Hrvatskoj reprezentaciji je ovo bila prilika za susrete sa borcima iz drugih zemalja, učenje, druženje i daljnje promicanje ovog ruskog izvoznog proizvoda koji tek treba postati prepoznat u Hrvatskoj. Hrvatska metropola će iduće godine biti domaćinom Europskog prvenstva u Sambu, a očekuje se dolazak i do 400 sudionika iz gotovo svih država Starog kontinenta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.