Hrvatski brzoklizači kreću u novu sezonu

Hrvatski brzoklizači kreću u novu sezonu

Nakon intenzivnih ljetnih priprema koje su hrvatski reprezentativci u brzom klizanju na kratke staze uspješno odradili, u srpnju u Sofiji, a u kolovozu u Zagrebu, došao je rujan i prvo natjecanje u novoj natjecateljskoj sezoni.

Ovoga vikenda, od 8 do 10. rujna, Graz će biti domaćin prvog natjecanja iz Danubia serije. Nastupit će 120 klizača iz 15 europskih zemalja. Tako će na trodnevnom natjecanju, uz naše reprezentativce, snage odmjeriti brzoklizači i brzoklizačice iz Austrije, Ukrajine, Srbije, Mađarske, Bjelorusije, Bugarske, Slovačke, Poljske, Latvije, Slovenije Češke, Bosne i Hercegovine, Turske i Litve.

Prvoga dana natjecanja na rasporedu su duge utrke na 1500 m, subota je standardno “brzi dan” s atraktivnim kratkim utrkama na 500 m, a nedjelja sa srednjim disciplinama na 1000 m.

Uz pratnju trenera Dubravka Feldina u novim će atraktivnim crveno-crnim kombinezonima nastupiti sedmero naših reprezentativaca među kojima su:

Katarina Burić, Valentina Aščić, Danijela Ivandić, Maja Ivandić, Martin Kolenc, Ivan Martinić i Jan Posavec.

Ovo će natjecanje biti izvrstan pokazatelj u kakvoj su formi naši reprezentativci nakon ljetnih priprema na početku ove nove sezone.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.