Hrvatski derbi u Rumunjskoj: Ćorić nemoćan pred Divom sa Šalate

Hrvatski derbi u Rumunjskoj: Ćorić nemoćan pred Divom sa Šalate

U drugom kolu ATP-a u Bukureštu Ivo Karlović izbacio je Bornu Ćorića...

Ivo Karlović/Getty Images

Na ATP turniru u Bukureštu u drugom je kolu upriličen neobičan hrvatski okršaj – najstariji protiv najmlađeg našeg aktivnog profesionalca: Ivo Karlović nasuprot Borne Ćorića.

Na natjecanju u Rumunjskoj, nazvanom prema legendarnom rumunjskom teniskom dvojcu, Karlo i Borna ukrstili su koplja po prvi put u karijeri, a zanimljivo je spomenuti i kako je Karlović od svoga protivnika bio – duplo stariji. Njemu je, naime, tridesetšest, dok je Ćorić napunio osamnaest.

Zanimljivost: Prvo izdanje turnira održano je 1993. godine, a naslov je odnio – Goran Ivanišević

Sretniji i spretniji na kraju je bio onaj – iskusniji. Karlović je odlično servirao i dopuštao tek rijetke pogreške, a jednu je od njih, zapravo i jedinu, Ćorić iskoristio. Uzeo je break na početku susreta, ‘došepesao’ do 6:3 i na tome – stao. Karlo je drugi set osvojio besprijekorno servirajući, dok je u odlučujućoj igri slomio svog mlađahnog sunarodnjaka pri rezultatu 4:4, uzevši break i sigurno okončavši meč sa 6:4.

Div sa šalate u četvrtfinalu će se okušati protiv još jedne mlade nade svjetskog tenisa – češkog predstavnika Jiria Veselog, 21-godišnjaka (46. igrač svijeta) kojega je u jedinom njihovu međusobnom susreta, također na zemljanoj podlozi, pobijedio sa 7:6 i 7:6.

ATP Bukurešt, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) – Borna Ćorić (Hrvatska) 3:6, 6:3, 6:4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.