Hrvatski dizač utega suspendiran na četiri godine

Hrvatski dizač utega suspendiran na četiri godine

Ivan Bakušić odbio je dati uzorak urina na Prvenstvu Hrvatske 20. svibnja ove godine.

Foto: Twitter

Hrvatskom dizaču utega Ivanu Bakušiću, kojemu je određena suspenzija na četiri godine zbog odbijanja davanja urina na antidopinškom testiranju, odbačena je žalba na suspenziju i potvrđena je prijašnja odluka Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA).

“Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) za odlučivanje o žalbama protiv odluka Stegovnog vijeća HZTA nakon održane sjednice Vijeća 7. rujna 2017., jednoglasno je donijelo odluku po kojoj se neosnovana žalba sportaša Ivana Bakušića odbija i potvrđuje se pobijana odluka”, priopćio je HZTA.

Bakušić je u svojoj žalbi iznio i to da je HZTA prije vremenskog roka predviđenog za javnu objavu, na javnim web stranicama, objavio priopćenje o kršenju antidopinškog pravila te tvrdi da ga HZTA nije upozorio o pravu na žalbu protiv odluke o njegovoj privremenoj suspenziji.

Bakušić je 20. svibnja 2017. na dopinškom testiranju na seniorskom prvenstvu Hrvatske u dizanju utega u Zagrebu odbio dati uzorak urina te mu je Stegovno vijeće HZTA izreklo četverogodišnju suspenziju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.