Hrvatski fair play odbor čestitao Japancima za „naj-potez“ Mundijala

Hrvatski fair play odbor čestitao Japancima za „naj-potez“ Mundijala

Hrvatski fair play odbor (HFPO) na svojoj je srpanjskoj sjednici, pod predsjedavanjem Danire Bilić, dao i osvrt na nogometni SP u Rusiji. Naravno, kontekst je bio fair play ponašanje svih sudionika.

Fair play potezom Mundijala u Rusiji članovi HFPO-a proglasili su čišćenje tribina Arene Rostov od strane japanskih navijača, kao i svlačionice od strane njihovih nogometaša, nakon ispadanja u osmini finala od Belgije (2-3). Podsjećamo da su u zrcalno čistoj svlačionici japanski nogometaši ostavili samo ispisanu zahvalu na jeziku domaćina: Spasibo!

S tim u vezi, Hrvatski fair play odbor uputio je čestitku japanskom veleposlaniku u RH Keiju Takiguchiju. U poruci, koju je potpisala predsjednica HFPO-a Danira Bilić, stoji:

„Zadovoljstvo mi je izvijestiti Vas da je Hrvatski fair play odbor (HFPO) za najveće promicatelje fair playa na nogometnom SP-u u Rusiji proglasio japanske navijače i nogometne reprezentativce. Gesta japanskih navijača i igrača – čišćenje tribina i svlačionice Arene Rostov, nakon utakmice s Belgijom, 2. srpnja 2018. godine, pokazala je cijelom svijetu kako sport može biti još ljepši nego što jest. Vama i ponosnom japanskom narodu, kojem je ovakav način zahvale za gostoprimstvo u duhu tradicije i odgoja, od srca čestitamo na divljenja vrijednoj gesti koja je oplemenila medijski najatraktivniji sportski događaj današnjice. Molimo Vas da našu čestitku podijelite i sa sunarodnjacima u domovini, a posebno s Japanskim nogometnim savezom i nacionalnim olimpijskim odborom.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.