Hrvatski gimnastičari odradili treninge u Sofiji i spremni dočekuju Europsko prvenstvo

Hrvatski gimnastičari odradili treninge u Sofiji i spremni dočekuju Europsko prvenstvo

Najviše je u utorak oduševio Filip Ude koji je u sekundi oko konja s hvataljkama skupio velik broj znatiželjnika koji su ovacijama ispratili sjajnu vježbu srebrnog olimpijca

Nakon juniora Tina Srbića, Jakova Vlaheka, Aurela Benovića i Ferdinanda Durgela u ponedjeljak, u utorak su podij trening na Europskom prvenstvu za mušku sportsku gimnastiku u Sofiji uspješno odradili i hrvatski seniori.  Filip Ude, Robert Seligman, Marijo Možnik, Tomislav Marković i Andrej Korosteljev pokazali su da su spremni za četvrtak kada su na rasporedu kvalifikacije seniora. Europsko prvenstvo u srijedu će otvoriti juniorske kvalifikacije.

Najviše je u utorak oduševio Filip Ude koji je u sekundi oko konja s hvataljkama skupio velik broj znatiželjnika koji su ovacijama ispratili sjajnu vježbu srebrnog olimpijca.

– Vjerujem da je Sofija moj veliki povratak. Dosta toga sam promijenio posljednje vrijeme, puno sam radio na psihičkoj spremi, dobro sam trenirao i očekujem da ću u četvrtak izboriti finale. Imam šanse i za finale na parteru, ali danas sam malo ozlijedio nogu, vidjet ćemo hoću li moći skakati – komentirao je nakon podij treninga Filip Ude.

Veliki adut za finale na konju s hvataljkama je i Robert Seligman.

– Nisam zadovoljan kako sam odradio podij trening, ali i onako je najbitnije biti pravi u četvrtak.

Cijelu vježbu odradio je viceprvak Europe na preči od prije dvije godine, Marijo Možnik.

– Preča je dobra, sigurna, a to je meni najbitnije. Ova Armeec Arena je prekrasna, jedna od ljepših dvorana u kojima sam nastupio i veselim se četvrtku. Napravio sam danas vježbu sa startom od 6.6, mislim da će i takva čisto odrađena vježba biti dovoljna za finale, ali ja bih išak želio napraviti 6.7.

Dva osječka parteraša Tomislav Marković i Andrej Korosteljev, oduševila su se parterom u glavnoj dvorani.

– Gotovo da te sam baca, samo trebaš biti čvrst. Nisam idealno odradio podij trening, mogu bolje ukopati neke dijagonale, ali bit će bolje u kvalifikacijama – rekao je Korosteljev.

– Svaku dijagonalu sam ukopao, daj Bože da se ovo ponovi u četvrtak. Nikada nisam bio u velikom finalu, uvijek blizu, dat ću sve od sebe da popravimo tu statistiku – obećao je Marković.

S gimnastičarima u Sofiji su treneri Vladimir Mađarević koji je i šef delegacije, Igor Križimski, Tigran Gorički, Saša Solar i Lucijan Krce, suci Marijo Vukoja, Nenad Solar i Boris Čulin, te fizioterapeut Vlatko Vorih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.