Hrvatski gimnastičari spremni za EP: “Odradit ćemo ovo i za prijatelja Markovića!”

Hrvatski gimnastičari spremni za EP: “Odradit ćemo ovo i za prijatelja Markovića!”

Hrvatska gimnastička reprezentacija spremna je za nastup na Europskom prvenstvu koje ih od 18. do 23. travnja čeka u rumunjskoj Cluj-Napoci: " Imamo trend osvajanja medalja na europskim i svjetskim prvenstvima zato je naš cilj i ovaj put visoko podignut..."

Foto:Robert Seligman/ HGS

Hrvatski gimnastički tim na ovom natjecanju broji sedmero vježbača:  Ana Đerek, Robert Seligman, Filip Ude, Matija Baron, Leonardo Kušan, Tin Srbić i Anton Kovačević.

Dečki i cure su nas razmazili svojim odličnim rezultatima na najvećim prvenstvima pa sve što nije medalja u javnosti se doživljava kao neuspjeh. Vjerujte, svaki ulazak u finale je veliki uspjeh. Posljednjih 10 godina naša gimnastika ima ogroman uzlet, a za to su zaslužni upravo naši sportaši. Unatoč nedovoljno dobroj infrastrukturi oni su se uspjeli nositi sa svjetskim velesilama”,  istaknuo je prvi čovjek Hrvatskog gimnastičkog saveza, Stevo Tkalčec u četvrtak na konferenciji za medije u coworking prostoru HUB385.

“Procijenili smo da nam je nekako najbolje putovati osobnim automobilima, stoga sutra i preksutra krećemo u Cluj iz tri hrvatska gimnastička centra, Zagreba, Osijeka i Čakovca” rekao je Vladimir Mađarević, predsjednik Tehničkog odbora naše muške gimnastike na jučerašnje održanoj konferenciji.

” Imamo trend osvajanja medalja na europskim i svjetskim prvenstvima zato je naš cilj i ovaj put visoko podignut. Očekujemo dva finala i jednu medalju. Sve što će biti ispod toga, neće biti dovoljno dobro, a sve iznad toga biti će fantastično. Vjerujem da nikome od reprezentativaca nije lako posljednjih dana s obzirom na sve što se događalo s njihovim kolegom Tomislavom Markovićem, ali Tomi je danas uspješno prošao operaciju. Svi smo uz njega, baš kao što sam siguran da će on biti uz nas sljedećih dana u Cluju. Bit će naš najveći navijač” , dodao je Mađarević.

Svoje želje za Cluj otkrili su  i gimnastičari. U nastavku pročitajte njihove izjave…
“Imam dobar osjećaj za ovo prvenstvo. Bez obzira što smo svi posljednja dva tjedna poprilično potreseni zbog nesreće našeg prijatelja Tomislava Markovića, vjerujem da ćemo dati sve od sebe da ovo natjecanje odradimo i za njega. Posljednjih tjedan dana trenirao sam zajedno s Filipom Udeom u Nacionalnom centru Aton, to mi je puno pomoglo i spreman idem u Cluj. Volio bih da se ponovi ona Lausanna 2008. i da Filip i ja ponovo zajedno budemo na postolju”,  poželio je ‘konjaš’ Robert Seligman.

“Nikada nisam otvorio tako dobro sezonu kao ove godine. Dva finala i bronca su i više nego dobra potvrda da sam spreman. Promijenio sam vježbu u odnosu na prošle sezone, idem u Cluj odvježbati je od početka do kraja pa ćemo vidjeti što će mi to donijeti”, rekao je naš srebrni olimpijac Filip Ude.

Bila je ovo prilika najaviti i gimnastički spektakl koji će naše, ali i svjetske vježbače čekati nakon Cluja. Naime, Osijek će od 18. do 21. svibnja po deveti put biti domaćin Svjetskog kupa – Grand Prix Žito Challenge Cup.

“Iskreno, mrvicu mi je žao što neću nastupiti u Cluju, moje kolege iz kluba ZTD Hrvatski Sokol, Tin Srbić i Anton Kovačević u ovom trenutku su bolji od mene i ponosan sam što će preča s njima biti u odličnim rukama. Za mene će poslastica biti SK u Osijeku. Nikada ga nisam propustio, neću ni sada. To mi je najdraži turnir i jedan od najbolje organiziranih na svijetu. Lijepo je kad se možeš pokazati pred svojim navijačima i popularizirati sport kojim se baviš ” otkrio je Marijo Možnik, bivši prvak Europe na preči.

” U Osijek nam dolaze gimnastičari i gimnastičarke iz rekordnih 38 zemalja sa svih kontinenata. Niti jedan turnir iz serije SK ove sezone ne može se pohvaliti takvom brojkom. U četiri dana vrhunskog sportskog spektakla moći će se na jednom mjestu vidjeti niz olimpijskih, svjetskih i europskih medaljaša. Čeka nas stvarno jak turnir” , poručio je direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

Reprezentacija za EP u Cluju
Ana Đerek (greda i parter)
Robert Seligman (konj s hvataljkama)
Filip Ude (konj s hvataljkama)
Matija Baron (konj s hvataljkama)
Leonardo Kušan (konj s hvataljkama)
Tin Srbić (preča)
Anton Kovačević (preča)
Treneri: Vladimir Mađarević, Igor Križimski, Lucijan Krce, Ratko Jovanović, Tigran Gorički i Miroslav Končarević
Suci: Boris Čulin, Damir Fotak i Julija Ljubančić
Vođa delegacije: Vladimir Mađarević

Hrvatski gimnastičari

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.