Hrvatski hokejaši: “Razočarani smo, no igrali smo sa srcem”

Hrvatski hokejaši: “Razočarani smo, no igrali smo sa srcem”

Andrew Murray i Nathan Perkovic prokomentirali su neuspjeh hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu...

Hrvatska hokejaška reprezentacija/Iwww.hshl.hr/Igor Kralj

Hrvatska reprezentacija je na Svjetsko prvenstvo Divizije I Skupine B u Eindhoven otišla s ciljem osvajanja zlata, no osvojeno je tek četvrto mjesto. Kapetan Medveščaka Andrew Murray je s osam bodova (tri gola, pet asistencija) bio najučinkovitiji igrač naše reprezentacije, a Nathan Perkovich i bivši igrač Medveščaka Ryan Kinasewich bili su najbolji strijelci s po četiri pogotka.

Murray je izjavio: “Što veći broj golova i asistencija je i bila naša zadaća. Šteta što nismo bili još učinkovitiji, ali mislim da smo bili dobri. Imali smo velike planove i svi smo razočarani rezultatom. Nismo ostvarili cilj, a to je bio plasman u viši rang. Nakon prošlogodišnjeg srebra porasle su ambicije, ali i ostale reprezentacije su bile u jako kvalitetnim sastavima. Nisam mislio da će biti takva konkurencija. Ovo natjecanje je bilo teško jer smo imali problema s ozljedama, ali to nikako ne smije biti opravdanje. Rezultat je ispod svih očekivanja, ali mi smo se maksimalno borili.”

Perkovich misli: “Za mene je ovo bilo posebno emotivno natjecanje. Igrao sam za domovinu svojih predaka i htio sam dati svoj maksimum, a golovi su posljedica toga. Bilo je prekrasno postizati pogotke u dresu reprezentacije, pomoći momčadi i provesti vrijeme s igračima. Siguran sam da Hrvatska ima momčad za viši rang. Na svim utakmicama se moglo vidjeti da smo blizu tome cilju i vjerujem da ćemo ga uskoro ostvariti. Na Svjetskim prvenstvima i najmanja pogreška može dovesti do poraza, tako da mislim da ćemo zbog ovog iskustva iduće godine biti još bolji.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.