Hrvatski hokejaši spremni za SP u Nizozemskoj

Hrvatski hokejaši spremni za SP u Nizozemskoj

Poraz od Slovenije zaključio je pripreme hrvatske hokejaške reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Nizozemskoj...

Hrvatska hokejaška reprezentacija/Iwww.hshl.hr/Igor Kralj

Hrvatski hokejaši odradili su posljednju pripremu za Svjetsko prvenstvo I divizije skupine B, koje će od 13. do 19. travnja ugostiti nizozemski Eindhoven.

Pred otprilike 2.500 gledatelja u Domu sportova lako su poraženi od Slovenije (2:5) te ipak neće u slavljeničkoj atmosferi na megdan Nizozemskoj, Estoniji, Litvi, Koreji i Velikoj Britaniji.

Hrvatski hokejaši nadaju se promociji u skupinu A, drugi kvalitativni razred svjetskog hokeja, a upravo im je ogled sa susjedima bio pravi ispit spremnosti s obzirom na to da se Slovenci pripremaju za svjetsku smotru Elitne divizije.

“Pripremali smo se dva tjedna, momčad je u sve ovo uložila veliki trud i nije mi lako podvući crtu. Popis smo odredili i prije utakmice sa Slovenijom, no dugo smo odlučivali kojih će osam bekova s nama. Šilović se zaista trudio i odlično odigrao posljednji ogled, što je presudilo, ali ne bih pritom htio kazati kako ostali pritom nisu zaslužili nastup na SP-u. Negdje smo morali napraviti rez, a jesmo li donijeli prave odluke saznat ćemo tijekom i nakon prvenstva. Vjerujem u ovaj sastav, osobito nakon odrađenih priprema i zadnje utakmice”, sipao je izbornik MacLean.

Svoje je mišljenje ponudio i pomoćni trener Ivo Ratej: “Bilo je jako teško odlučiti, osobito u najvećoj, bekovskoj konkurenciji. Zadovoljan sam odabirom Borne, jer je imao odličnu sezonu kako u juniorskom EBEL-u, tako i prvenstvu Hrvatske, a odlično se nametnuo tijekom priprema i utakmica.”

“Osobno mi je jako drago što je nastup u Nizozemskoj izborilo toliko igrača iz juniorske lige – upravo je to konkretna potvrda vrijednosti nastupa hrvatske ekipe u regionalnoj ligi. Sve skupa jako je korisno za naše mlade igrače, ali i razvoj hrvatskog hokeja u globalu. Pokazatelj je to kako i na ovoj razini počinjemo ubirati plodove svih ulaganja koje je Medveščak, uz podršku Saveza, činio svih proteklih godina”, zaključio je generalni menadžer seniora Markoantonio Belinić.

Roster Hrvatske za SP:
Vratari: Mark Dekanich, Mate Tomljenović, Andrej Vasiljević.
Braniči: Kenny MacAulay, Geoff Waugh, Alan Letang, Andy Sertich, Saša Martinović, Marko Ljubić, Igor Jačmenjak, Borna Šilović.
Napadači: Mike Glumac, Andrew Murray, Dario Kostović, Nathan Perkovich, Ryan Kinasewich, Ivan Janković, Dominik Kanaet, Mislav Blagus, Luka Vukoja, Tadija Mirić, Ivan Brenčun, Matija Miličić

Raspored utakmica:
13.04. – Velika Britanija – Hrvatska (13.30)
14.04. – Hrvatska – Litva (17.00)
16.04. – Hrvatska – Nizozemska (20.30)
18.04. – Hrvatska – Estonija (17.00)
19.04. – Koreja-Hrvatska )(13.30)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.