Hrvatski kadeti spremni za Europsko prvenstvo

Hrvatski kadeti spremni za Europsko prvenstvo

Hrvatska muška kadetska rukometna reprezentacija završila je s pripremama te spremna čeka početak Europskog prvenstva. Europsko kadetsko prvenstvo počinje sutra, 11. kolovoza i traje sve do 21. kolovoza u gradovima Koprivnici i Zagrebu.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu smještena u grupu C zajedno sa Švedskom, Češkom i Islandom, a sve utakmice igra u dvorani Gimnazije ”Fran Galović” u Koprivnici. Europsku smotru pred domaćim navijačima otvara 11. kolovoza od 19 sati i 30 minuta protiv reprezentacije Islanda.

Izbornik Luka Panza na odrađene pripreme rekao je kako su iste odrađene odlično: ” Mislim da smo izvukli maksimum iz broja dana te iz samih reprezentativaca koji su pripreme odradili na vrhunskom nivou. Svih šest utakmica koje smo odigrali u tom pripremnom razdoblju su nam legle u tom trenutku. Ono što je dobro je što smo pokazali da se periodično napadački dižemo iz utakmice u utakmicu. Mislim da ćemo spremni dočekati početak Eura.

Prvu fazu priprema kadeti su odrađivali u Delnicama gdje se primarno radilo na fizičkoj spremi i podizanju nivoa obrane u igri, a kako bi stručni stožer vidio u kojem je stanju momčad odigrane su dvije utakmice protiv juniorske reprezentacije Srbije.

Na put prema Europskom prvenstvu krenulo je 22 igrača, a hrvatske boje na Europskom prvenstvu pred domaćim navijačima branit će osamnaestorica mladih igrača:

 Ivan PANJAN – RK PPD ZAGREB – vratar,  Mateo RADOČAJ – RK KARLOVAC – vratar,  Ivan EREŠ – RK IZVIĐAČ – vratar,  Leon STRBAD – RK PPD ZAGREB – lijevo krilo, Tomislav ŠPRUK – RK KARLOVAC – lijevo krilo, Filip TURČIĆ – RK PPD ZAGREB – desno krilo, Darijo RAGUŽ – RK AKADEMIJA B/M – desno krilo, Adrian MILIČEVIĆ – RK PPD ZAGREB – pivot, Nikola GRAHOVAC – RK DUBRAVA – pivot, Anthony JURMAN – RK PPD ZAGREB – desni vanjski, Halil JAGANJAC – RK KOZALA – lijevi vanjski,  Josip ŠARAC – RK IZVIĐAČ – lijevi vanjski,  Daniel VUSIĆ – RK PPD ZAGREB – lijevi vanjski,  Tin LUČIN – RK KOZALA – srednji vanjski, Ivan KONCUL – RK METKOVIĆ 1963 – lijevi vanjski,  Vito BAHTIJAREVIĆ – RK PPD ZAGREB – srednji vanjski, Ivan MARTINOVIĆ – HC FIVERS – desni vanjski,  Filip CURIŠ – RK PPD ZAGREB – desni vanjski.

O prvoj utakmici kratko se osvrnuo izbornik Panza rekavši: “Otvaranje kao svako otvaranje uvijek je teško, napeto i nepredvidivo. To je utakmica s posebnim tenzijama i utakmica u kojoj svi imaju nekakvu šansu . Mi smo domaćini i pokušat ćemo se od početka kao takvi nametnuti. Ako mi budemo na svojem gornjem nivou mislim da će svi, a ne samo Island, morati jako dobro razmišljati o nama.”

Raspored utakmica možete pronaći ovdje

Ulaznice je moguće kupiti preko sustava ulaznice. hr na ulaznice EHF M18 EURO 2016 ili na blagajnama dvorana.

Raspored utakmica:
11.08.2016. u 19:30 h Hrvatska – Island

12.08.2016. u 19:30 h Češka – Hrvatska

14.08.2016. u 19:30 h Švedska – Hrvatska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.