Hrvatski karataši zbog financijskih problema propuštaju EP?

Hrvatski karataši zbog financijskih problema propuštaju EP?

Veliko je pitanje hoće li hrvatski karataši ipak otputovati na EP koje se ovoga mjeseca održava u Turskoj...

Foto Marko Babić

Hoće li zaista Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dopustiti da hrvatski karataši zbog nestašice novca na koncu ipak ne otputuju na Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u Turskoj od 19. do 22. ožujka?

Karataši (karatašice) na put bi trebali krenuti u utorak ujutro, no sve je zabrinuo glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Darko Šimunec.

“Odlazak u Istanbul je upitan, jer oni koji nas sufinanciraju nisu uplatili sredstva ni za prošlu akciju, odnosno EP za kadete, juniore i mlađe seniore koje je u veljači održano u Zürichu”, kazao je Šimunec istaknuvši kako se radi o iznosu nešto većem od 250 tisuća kuna.

“U takvoj situaciji trebali bismo sami financirati putovanje u Tursku, a trenutačno to nismo u mogućnosti. Mjerodavne smo upoznali s novonastalim problemima i za sada ne znamo kako će se sve rasplesti. Ako sredstva ipak ne dobijemo, snaći ćemo se na svoj način. Imamo nekoliko ideja i dat ćemo sve od sebe da sportaši nastupe na Euru jer to je na kraju krajeva i najbitnije.”

Šimunec želi iskreno vjerovati kako će sve uključene strane naći rješenje za dobrobit kako karataša i karatašica, tako i čitavog hrvatskoga sporta.

“Čini mi se kako je problem u komunikaciji MZOS-a i HOO-a, no tužno je ako će se to manifestirati na odlaske hrvatskih sportaša na međunarodna natjecanja”, zaključio je.

Svoj je stav ponudio i Danil Domdjoni, odličnik s nekoliko svjetskih i europskih prvenstava. “Šokiran sam što je uopće moguće da nakon dugotrajnih i napornih priprema ne odemo na Europsko prvenstvo, prezentirati Hrvatsku na najljepši i najbolji način”, kaže.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.