MEĐUNARODNO NATJECANJE U BRZOM KLIZANJU NA KRATKE STAZE- CROATIA OPEN

HRVATSKI KLIZAČKI SAVEZ DOMAĆIN CROATIA OPENA

HRVATSKI KLIZAČKI SAVEZ DOMAĆIN CROATIA OPENA

Međunarodno natjecanje održava se od 10-12. veljače na zagrebačkom klizalištu Velesajam.

Photo Hrvatski klizački savez

Nakon organizacije brojnih svjetskih i europskih  prvenstava u umjetničkom i sinkroniziranom klizanju, Hrvatski klizački savez okreće se ka novoj organizaciji velikog međunarodnog natjecanja u brzom klizanju na kratke staze- Croatia Openu.

Od petka 10. veljače pa do nedjelje 12. veljače na zagrebačkom klizalištu Velesajam okuplja se oko osamdesetak brzoklizača, seniora i juniora iz deset europskih zemalja (Austrije, Slovačke, Mađarske, Latvije, Bugarske, Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije).

Trener Dubravko  Feldin najavio je sedam reprezentativaca, članova Kluba za  brzo klizanje Meteor koji će predstavljati Hrvatsku:

„Našu reprezentaciju čine seniori Katarina Burić i Ivan Martinić te juniori Valentina Aščić, Danijela Ivandić, Jan Posavec i Stribor Suman, a uz njih će još nastupiti i desetak klizača mlađih dobnih kategorija kojima je ovo prvo takvo međunarodno natjecanje i jako dobro iskustvo. Čeka nas žestoka konkurencija, ali nadamo se da će naši najbolji klizači izboriti bodove koji im još nedostaju da bi se kvalificirali u finale ovog natjecanja koje će se održati u ožujku u Belgiji “.

Ako želite uživati u ovom spektaklu i vidjeti uživo neke od najboljih europskih brzoklizača svi pravci vas onda vode na Velesajam. Natjecanje starta u petak s početkom u 11 h, dok  je svečano otvorenje u 18:00 h. Subotnji program kreće u 10:30 h, a u nedjelju možete pratiti najbolje brzoklizače već od 9:00 h ujutro.

Ulaz na klizalište Velesajma i  parking su besplatni.

Photo: Hrvatski klizački savez/Hrvatska reprezentacija

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.