Osigurane Olimpijske igre u Rio de Janeiru ( od 5. do 21. kolovoza 2016.)

Hrvatski košarkaši ostvarili san – put za Rio siguran!

Hrvatski košarkaši ostvarili san – put za Rio siguran!

Hrvatska je 2008. godine zadnji puta sudjelovala na Olimpijskim igrama u Pekingu, a sada je s novom reprezentacijom, nakon osam godina još jednom ponovila veliki uspjeh.

Foto: Pobjedom nad Italijom otvoren put za Rio - SIMON/ HKS

Pobjedom protiv Italije pri rezultatu od 84:78 (19:12, 20:22, 15:18, 16:18, 14:8),  Hrvatska je postala siguran putnik za Rio,  a kako je to izgledalo u torinskoj dvorani Pala Alpitour,  pročitajte u nastavku:

Prvu četvrtinu Hrvatska završava vodstvom 19:12, drugu dionicu su izabranici Aleksandra Petrovića također odradili borbeno i na odmor odlaze s prednošću 39:34. Treća dionica, u kojoj je Hrvatska uvijek imala oscilacije dogodila se i protiv Italije, no Kruno Simon radi veliki posao i pogađa važne trice te treću četvrtinu završava s prednošću 54:52.

U posljednjoj četvrtini sjajan je bio Dario Šarić koji je vukao ovu reprezentaciju prema Riju i uspio, a u tome su mu pomogli – Bogdanović, Simon, Ukić… ma  svi igrači jer ostavili su srce na terenu i zaslužena je ta timska pobjeda. Posljednja dionica završava izjednačenim rezultatom 70:70. U nastavku je Hrvatska košem Šarića te tricom Simona otvorila posljednjih pet minuta i pobjedom zaključila adrenalinsku završnicu u Torinu.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Bogdanović sa 19, Simon 18, Šarić sa 14 te Planinić sa 13 poena.

‘Bila mi je puno teža utakmica protiv Grka, kad smo dobili njih i akomulirajući na prvu utakmicu izgubljenu protiv Talijana mi smo znali da smo tu negdje, 50:50 što se tiče šansi, međutim ponovno smo odigrali mušku, hrabru, timsku, kvalitetnu utakmicu – Zaslužili smo Rio! Drago mi je zbog igrača, pogotovo zbog Simona, to je bila posljednja prilika da ode na Olimpijadu,  igrač takve kvalitete zaslužio je  Olimpijadu’ rekao je izbornik Petrović te dodao:

‘Suđenje je bilo sjajno. Zadovoljan sam jer se može vratiti vjera i kroz tri tjedna pripremama u jedan kolektivni sport koji je, već duže vrijeme na marginama sporta jer smo odigrali pošteno, hrabro, jedan za drugoga i ovo je jedno od većih sportskih iznenađenja, doći na Olimpijadu na ovakav način rezultat je potpuno neočekivan’, zaključio je Petrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.