Hrvatski košarkaški savez pronašao novog izbornika

Hrvatski košarkaški savez pronašao novog izbornika

Dražen Anzulović bio je pomoćnik Repeši i Petroviću na OI u Pekingu 2008. i Riju 2016. godine.

Nakon niza loših izdanja hrvatske košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, izbornik Ivica Skelin razriješen je dužnosti 8. ožujka na 19. sjednici Upravnog odbora, a nakon više od mjesec dana potrage odlučeno je da će novi izbornik biti Dražen Anzulović.

Imenovanje Anzulovića kao izbornika je samo formalnost jer treba proći proceduru dobivanja naklonosti Stručnog savjeta i Upravnog odbora HKS-a, ali prema izvorima bliskim košarkaškom vrhu dobio je zeleno svjetlo.

Dražen Anzulović proveo je veći dio svoje igračke karijere u zagrebačkoj Ciboni, a trenersku karijeru započeo je 2001. godine kao trener Zagreba. Kanije je vodio Cibonu, Ural, Charleroi, Donetsk, Lietuvos Rytas, Cedevitu i Dabrowu, a bio je i asistent u reprezentaciji Jasminu Repeši i Aleksandru Petroviću na Olimpijskim igrama u Pekingu i Riju.

2003.,2004.,2006. i 2007. godine proglašen je za najboljeg trenera Hrvatske, a 2004., 2006. i 2007. godine osvojio je naslove prvaka Hrvatske sa Cibonom. U Belgiji je sa Charleroijem osvojio četiri trofeja, te nakon povratka u Zagreb Kup Hrvatske i Superkup sa Cedevitom.

Hrvatska je u kvalifikacije za SP krenula s pobjedom i tri poraza, a novi izbornik prvu akciju imat će krajem lipnja, te početkom srpnja kada igramo s Italijom i Rumunjskom. Na te dvije utakmice Anzulović će imati na raspolaganju i naše NBA igrače.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.