Hrvatski ‘krvnik’ izletio s Eura!

Hrvatski ‘krvnik’ izletio s Eura!

Carballo je napustio Euro poslije utakmice Hrvatske i Portugala.

Luka Modrić, Milan Badelj i španjolski sudac Carlos Velasco Carballo. Foto: www.facebook.com/uefaeuro

Da najave o ‘ne baš kvalitetnom’ suđenju u hrvatsko-portugalskom okršaju u Lensu nisu bile tek puste priče vječnih tragača za teorijama urote, zorno je pokazala današnja odluka šefa sudačke komisije na Europskom prvenstvu u Francuskoj Pierluigija Coline.

Proslavljeni Talijan nakon završetka osmine finala kući je otpravio trojicu djelitelja pravde, a pored Turčina Cuneyta Cakira i Engleza Martina Atkinsona ‘u svlačionici’ je završio i Španjolac Carlos Velasco Carballo, koji svojom subotnjom izvedbom – blago rečeno – nije oduševio.

Carballo je sudio, jednostavno – loše. Ne sankcioniravši grube, često prljave startove Portugalaca na kockastim kreativcima Carlos je, popularno kazavši, masakrirao potencijalno odličnu utakmicu, a generalna se ocjena njegova nastupa može svesti pod nazivnik – ‘unisono razočavajuća’.

Mnogo kritika na račun Španjolca kojega itekako pritišću njegova sporna ‘kvalitetna poznanstva’ imao je i najpoznatiji hrvatski sudački ekspert Mateo Beusan, a ovoga se puta pokazalo – s vrlo dobrim temeljima.

Odličan turnir nastavlja pak odrađivati prvi Slovenac Damir Skomina, kojemu će četvrtfinale između Francuske i Walesa biti četvrta utakmica na prvenstvu u ulozi glavnoga suca. Portugalu i Poljskoj u Marseilleu će pak pravdu dijeliti Nijemac Felix Brych, dok će se o arbitrima posljednja dva dvoboja (Njemačka-Italija i Francuska-Island) raspravljati nešto kasnije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.