Hrvatski mladi boksači završili s nastupom na svjetskoj smotri u Rusiji

Hrvatski mladi boksači završili s nastupom na svjetskoj smotri u Rusiji

Leo Cvetković _Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore Rusija

Hrvatska boksačka reprezentacija mlađih seniora završila je s nastupima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji točnije u St. Petersburg. Prvenstvo i borbe  još traju sve do 27. studenog, ali ne više i za naše predstavnike. Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavljalo osam mladih boksača (godište ’98, ’99):  Marko Križanović, Martin Gulan,Petar Cetinić, Ivan Šegrt, Matej Uremović, Leo Cvetković,  Marijan Brnić i  Lucijano Ćosić, a uz njih  je bilo  i stručno vodstvo, treneri Zoran Kralj i  Edi Milošević.

Na svjetskoj smotri  ‘najboljih od najboljih’, unatoč lavovskoj borbi i htijenju naši predstavnici ipak bivaju zaustavljeni  na putu do cilja.  Podsjetnik na nastupe…

Prvog dana natjecanja, hrvatski boksački reprezentativci upisali su tri velike pobjede. Prvu je, u lakoj kategoriji,  osigurao Martin Gulan koji je pobijedio u odličnom meču Kolumbijca Mendoza Vega Juan Estabana sa 3:2. Potom  Leo Cvetković (81 kg) svladavši Turčina Medetoglu Turgut Furkana sa 5:0 te Matej Uremović (75 kg) prekidom je  izborio pobjedu nad Kirgistancem Akbarovom Makhammadiusufom. ‘Bio je to odličan dan’,  prokomentirao je tada trener Milošević  dodajući kako je i Šegrtu te Cetiniću do pobjeda malo falilo: ‘ Šegrt nije iskoristio dvije javne suparnika i upisao je poraz, a Cetinić je pružio solidan otpor Europskom prvaku, ali nije uspio pobijediti.’  Ivan Šegrt  je  izgubio 4:1  od Letonca Korzenevskis Edgarsa, a Petar Cetinić (64 kg) jednoglasno 5:0 od Europskog prvaka Erdemira Tugrulhana.

Nakon uspješne trostruke pobjede za mlade hrvatske boksačke nade, novi izazovi ipak bivaju preteški  za Gulana i Uremovića te hrvatskog teškaša Marijana Brnića, koji se u izuzetno tijesnoj i napetoj borbi nije uspio plasirati u četvrtfinale. Bolji prema odluci sudaca od Brnića je bio Indijac Tanwar Naman. 

Najdalje na ovom prvenstvu je otišao hrvatski poluteškaš, mladi Riječanin Leo Cvetković,  koji se  maestralnim boksom plasirao u četvrtfinale, osiguravši time borbu za medalju. Leo je u jakoj borbi izgubio od domaćina Rusa Murashev Sergeia  jednoglasnom odlukom sudaca (29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27). Kvalitetno krenuvši,  no ipak je ruski reprezentativac u direktnim razmjenama udaraca ‘bacio seriju više’. Cvetković je  pružio svoj maksimum i nije se dao zaplašiti niti u jednoj od tri runde.

Ako se uzme u obzir plasman među osam najboljih na svijetu,  za Cvetkovića veliki je ovo uspjeh, ali i ostale naše mlade predstavnike jer lavovski su se borili i srce na terenu ostavili. Čestitke na tome.

(foto: Hrvatska boksačka reprezentacija mlađih seniora_Svjetsko prvenstvo Rusija)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.