Hrvatski nogometaš doživotno suspendiran zbog namještanja utakmica

Hrvatski nogometaš doživotno suspendiran zbog namještanja utakmica

FIFA će danas potvrditi doživotnu suspenziju hrvatskom nogometašu Saši Musu (29) zbog namještanja utakmica. Disciplinska komisija odluku o tome donijela je još krajem lipnja prošle godine, a ona će se odnositi za igranje bilo gdje na svijetu.

Mus je u Hrvatskoj kao igrač Croatije Sesvete osuđen na osam mjeseci zatvora u aferi namještanja utakmica pod nazivom „Offside“, a potom je zbog istog razloga u prosincu 2014. godine osuđen na 12 mjeseci zatvora u Kini.

Tada je igrao za klub Happy Valley u prvenstvu Hong Konga, gdje je bio jedan od sudionika namještanja prvenstvene utakmice protiv Southern Districta 20. studenog 2014. Momčad hrvatskog nogometaša poražena je s 2:4, nakon što je vodila 1:0 na poluvremenu.

Otkriveno je kako je Mus bio u dosluhu sa suigračem Fanom Weijunom i pomoćnim trenerom Hinsonom Leungom. On sam priznao je da „nije dao sve od sebe“ na toj utakmici.

Bivši direktor njegova tadašnjeg kluba Kwong Hiu-Ming je na suđenju svjedočio kako je Mus u poluvremenu, umjesto u svlačionici, razgovarao s pomoćnim trenerom.

Inače, Mus je u Hrvatskoj osim za Croatiju Sesvete nastupao i za Marsoniju, te niželigaški Oriolik. U karijeri je još igrao u Austriji, BiH, Kini i Hong Kongu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.