Hrvatski nogometaši uoči odlaska u Brazil posjetili kardinala Josipa Bozanića

Hrvatski nogometaši uoči odlaska u Brazil posjetili kardinala Josipa Bozanića

Kardinal Bozanić je na dar dobio dres reprezentacije, dok su igrači dobili krunice

Robert Kovač, Josip Bozanić i Niko Kovač/Foto HNS/Instagram

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, primio je u ponedjeljak hrvatsku nacionalnu selekciju predvođenu izbornikom Nikom Kovačem i predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom.

Izbornik Kovač zahvalio je kardinalu Bozaniću na gostoprimstvu i blagoslovu prije puta u Brazil.

“Ovakvo veliko natjecanje zahtijeva odličnu fizičku pripremu, ali i veliku psihičku snagu, a mnogima od nas tu snagu daje upravo naša vjera”, rekao je Kovač.

Kardinal Bozanić poručio je reprezentativcima da su već samim putem na Svjetsko prvenstvo postali pobjednici te istaknuo da će nastup u Brazilu mnoge približiti Hrvatskoj.

“Vjerujem da će naša reprezentacija svojim ponašanjem, svojim trudom i svojim karakterom biti najbolji ambasador naše prekrasne domovine Hrvatske, ali da ćemo i sve emocije takvog natjecanja podnijeti kako i priliči: skromno i dostojanstveno u pobjedi, a bez srdžbe i mržnje u porazu”, naglasio je Niko Kovač.

“Vaš će nam blagoslov dati dodatno ohrabrenje da zastupamo Hrvatsku u Brazilu, znajući da su s nama naši navijači i dragi Bog”, zaključio je Kovač.

Hrvatska je reprezentacija graditelj zajedništva unutar naroda, rekao je kardinal Bozanić, koji je nogometnoj delegaciji darovao krunice koje je blagoslovio papa Benedikt XVI, dok je Šuker kardinalu Bozaniću uručio dres s brojem deset, šah i zastavicu.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.